FC Groningen maakt zich zorgen over verlies en dalende opkomst

Reacties

FC Groningen heeft over het seizoen 2016/17 een verlies van zo'n anderhalf miljoen euro geleden. Dat blijkt uit het jaarverslag van de club, die ziet dat er steeds minder aanhang naar het Noordlease Stadion komt.

FC Groningen maakt zich zorgen over verlies en dalende opkomst

De omzet van De Trots van het Noorden daalde ten opzichte van seizoen 2015/16 met ongeveer 4 miljoen euro naar 18,1 miljoen euro. Twee seizoenen geleden speelde Groningen in de Europa League en dat leverde de club ongeveer 5 miljoen euro op. Over de jaargang 2016/17 leed Groningen een verlies van 1,45 miljoen euro. Dat vangt de Eredivisionist op met het eigen vermogen, dat per 30 juni 2017 daalt naar 5 miljoen euro.

De aan- en verkoop van spelers leverde Groningen desalniettemin een positieve balans op van 1,3 miljoen euro door de verkoop van Albert Rusnák (Salt Lake City), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) en Alexander Sørloth (FC Midtjylland) en de doorverkoop van Filip Kostic van VfB Stuttgart naar Hamburger SV.

Hoewel FC Groningen bij het laatste meetpunt van de KNVB tot Categorie 3, die van de financieel gezondste clubs, behoorde, heersen bij algemeen directeur Hans Nijland gemengde gevoelens. 'De cijfers zijn grotendeels in overeenstemming met de begroting en dus zijn we niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Wel is het natuurlijk zo dat we ons vanuit het verleden opgebouwde eigen vermogen hebben moeten aanspreken om het negatieve netto resultaat op te vangen. Dat is geen gewenste en gezonde situatie.'

Ontevreden achterban
Wat de club ook zorgen baart, is de langzame leegloop van het stadion. In het seizoen 2016/17 daalde het aantal seizoenkaarten met 2.000 naar ruim 12.100 seizoenkaarten. De club merkt op dat de daling zich dit seizoen lijkt door te zetten, met name omdat de aanhang zich moeilijk kan identificeren met het spel van het elftal.

Net als vorig seizoen kent het geplaagde elftal van Ernest Faber een slechte competitiestart. Na elf wedstrijden staan de noorderlingen op een vijftiende plaats met slechts negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.