FC Groningen klopt AZ op feestavond met ongekende wondergoal Ngonge

Reacties

FC Groningen heeft in eigen huis afgerekend met AZ en boekte daarmee de eerste zege sinds de eerste speelronde. Cyril Ngonge werd de grote man bij de thuisploeg: hij deed de Alkmaarders pijn met een ongekend wonderschone treffer die de wereld over zal gaan en nog lang herinnerd zal worden.

FC Groningen klopt AZ op feestavond met ongekende wondergoal Ngonge
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 0
AZ
AZ

In de Euroborg toonde FC Groningen-verdediger Bart van Hintum zondagavond zijn waarde voor de thuisploeg, door inzetten van de twee Grieken van AZ (Vangelis Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos) van de doellijn te halen. Desondanks waren de spotlights halverwege niet op hem gericht. Zoals gezegd was de hoofdrol voor Ngonge, die met een absolute wondergoal in de twintigste minuut de score opende.

Dat deed de ex-aanvaller van RKC Waalwijk uit een voorzet van Mo El Hankouri. De bal kwam iets achter de 21-jarige Belgische aanvaller, die gedekt werd door Owen Wijndal. In een flits besloot Ngonge vervolgens om het met een kunstige hakbal te doen. Hij schoot de bal over zichzelf heen, de bal plofte schitterend achter AZ-keeper Peter Vindahl: 1-0. De doelpuntenmaker schaarde zich met zijn prachtgoal in een rijtje met Rafael van der Vaart en Willy Carbo, die in respectievelijk 2003 en 1984 ook dergelijke doelpunten maakten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De beste kansen waren tot de 1-0 juist voor AZ geweest. Zo raakte Pavlidis de paal met een kopbal, waarna de Griek de bal uit een voorzet van Jesper Karlsson naast werkte. De Zweed probeerde het ook een keer zelf, maar keeper Peter Leeuwenburgh redde knap. De Alkmaarders (die vorige week gehakt maakten van FC Utrecht en midweeks wonnen van CFR Cluj) probeerden het ook na de pauze, maar kregen twintig minuten voor tijd het deksel op de neus.

Damil Dankerlui verstuurde een prachtige dieptepass richting Michael de Leeuw, die de bal vervolgens voorbij de uitgekomen Vindahl prikte: 2-0. Dat was ook de eindstand, waardoor de de ploeg van trainer Pascal Jansen in de middenmoot blijft bivakkeren. De mannen van trainer Danny Buijs hebben inmiddels ook zich op die middenmoot: ze boekten pas de tweede zege van het seizoen. In de openingswedstrijd werd SC Cambuur verslagen, daarna volgden acht duels zonder zege. Tot nu.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Groningen Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.