FC Groningen kan nog niet beschikken over Robben

Reacties

De hervatting van de Eredivisie komt voor Arjen Robben te vroeg. De aanvaller werkt nog altijd aan zijn revalidatie van een kuitblessure.

FC Groningen kan nog niet beschikken over Robben
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Begin december maakte FC Groningen bekend dat Robben in elk geval in 2020 niet meer in actie zou komen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de rentree van de routinier nog wat langer op zich laat wachten. 'Hij is voorlopig niet inzetbaar', aldus trainer Danny Buijs. Robben kwam tot dusver tot twee optredens voor FC Groningen.

De coach heeft voor het uitduel met FC Utrecht nog een aantal vraagtekens. Azor Matusiwa, Patrick Joosten en Alessio Da Cruz zijn weer in training, maar kunnen sowieso geen hele wedstrijd spelen in de Domstad. 'Na de laatste training van vanmiddag gaan we kijken wie er eventueel een gedeelte van die wedstrijd kan spelen', zegt Buijs. Verder is de selectie van FC Groningen fit uit de korte winterstop gekomen.

Balk
Buijs kan dus ook beschikken over Remco Balk, die besloten heeft om zijn aflopende contract bij de club niet te verlengen. Hoe kijkt de trainer naar die situatie? 'Ik sta er heel simpel in: het is zijn goed recht om wel of niet bij te tekenen. Hij heeft volgens mij een goede aanbieding gehad, maar hij heeft een andere keuze gemaakt.'

Beïnvloedt de keuze van Balk ook de keuzes van Buijs? 'Dat kun je wel verwachten. Sowieso omdat Da Cruz en Joosten bijna helemaal fit zijn. Maar ook omdat als er twee spelers qua niveau dicht bij elkaar liggen, ik eerder zal kiezen voor een speler die hier zijn toekomst ziet dan een speler die daar anders over denkt. Dat lijkt me niet meer dan logisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.