FC Groningen houdt Poldervaart in de Eredivisie

Reacties

Adrie Poldervaart gaat aan de slag als assistent-trainer bij FC Groningen. De eerder dit seizoen bij Excelsior opgestapte trainer volgt Hennie Spijkerman op in de staf van hoofdtrainer Danny Buijs.

FC Groningen houdt Poldervaart in de Eredivisie

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de komst van Poldervaart, vertelt hij op de clubwebsite. 'Wij zochten een assistent-trainer, die complementair is aan de technische staf waarmee wij komend seizoen willen gaan werken. Al snel kwam hierbij de naam van Adrie Poldervaart bovendrijven. Met collega-directeur Wouter Gudde hebben we bovendien iemand in ons midden, die Adrie goed kent en uit ervaring weet waar zijn kwaliteiten liggen.'

De 48-jarige Poldervaart werkte ruim 25 jaar voor Excelsior, vooral als fysiotherapeut. In de zomer van 2018 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van de Kralingers, maar in april besloot de coach zijn contract in te leveren omdat hij niet langer het gevoel had de groep te kunnen raken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook zonder Poldervaart bleef het bergafwaarts gaan met Excelsior, dat via de play-offs degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. In tegenstelling tot zijn oude club blijft Poldervaart dus wel actief op het hoogste niveau, al doet hij dat als assistent en niet langer als eindverantwoordelijke. Poldervaart heeft een contract voor een jaar getekend in Groningen.

'Ik ben er super trots op dat een grote club als FC Groningen bij mij aanklopt. Voor elke trainer in het betaalde voetbal is het een enorme uitdaging om bij een club als FC Groningen te werken. Ik snap de reactie van mensen die de stap van hoofdtrainer bij Excelsior naar assistent bij FC Groningen opmerkelijk vinden, maar ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan. Ik wil werken met mensen die iets willen leren en er vol voor gaan. De naamgeving van de functie is voor mij totaal irrelevant', reageert Poldervaart op zijn nieuwe baan.

Hoofdtrainer Buijs sprak zich een jaar geleden al positief uit over Poldervaart in gesprek met Voetbal International. 'Hij vertelde soms dat hij graag een Chelsea-achtig voetbal wilde spelen zoals Antonio Conte dat graag doet. Met buitenspelers die naar binnen komen en met ruimte voor de backs om daarin te duiken. Daar denkt hij over na, dan doet hij met flesjes en dopjes tactische uiteenzettingen. Heerlijke voetbalgesprekken zijn dat.'

Behalve Spijkerman vertrekt ook Peter Hoekstra bij FC Groningen. De oud-international krijgt geen nieuw contract aangeboden. Alfons Arts, trainer van Jong FC Groningen, wordt doorgeschoven naar het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.