FC Groningen heeft Zweeds toptalent Abraham binnen

Reacties

FC Groningen heeft de jacht op Paulos Abraham tot een goed einde gebracht. Het Zweedse toptalent komt in eerste instantie voor een half jaar op huurbasis over van AIK Solna. In de zomer gaat de optie tot koop in en tekent de Zweed een contract tot 2026. 

FC Groningen heeft Zweeds toptalent Abraham binnen
© Pro Shots

De achttienjarige Abraham is gisteravond in Nederland gearriveerd en onderging eerder vandaag al de medische keuring in Groningen. Inmiddels zijn de noorderlingen ook met diens werkgever AIK tot een akkoord gekomen. De transfersom bedraagt naar verluidt ruim twee miljoen euro, waarmee Abraham een van de duurste spelers in de laatste jaren is.

Daarmee heeft FC Groningen zijn gewenste aanvallende versterking op de valreep alsnog binnen. In een eerder stadium maakte de club tevergeefs jacht op Daleho Irandust (BK Häcken) en Sebastian Tounekti (Bodo/Glimt). Abraham kan voorin op meerdere posities uit de voeten. Afgelopen zomer was Feyenoord nog in de markt voor hem.

Voor FC Groningen is Abraham de derde versterking van deze maand, na verdediger Mike te Wierik (Derby County) en keeper Per Kristian Bratveit (Djurgardens IF). Daar staat het vertrek van Nigel Bertrams (PEC Zwolle) en Remco Balk (FC Utrecht) tegenover.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juweel voor Groningen: 'Abraham bonus-bonus-vervanger voor Remco Balk’
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.