Het roer gaat om bij FC Groningen: Van der Ree weg na seizoen, promotie Langeler

Reacties

FC Groningen slaat na dit seizoen een compleet nieuwe weg in. Zondag werd via VI al bekend dat Dick Lukkien de nieuwe trainer wordt, inmiddels is ook duidelijkheid over de toekomst van huidig coach Dennis van der Ree én een nieuwe organisatiestructuur.

Het roer gaat om bij FC Groningen: Van der Ree weg na seizoen, promotie Langeler
© Pro Shots

FC Groningen meldt dat Van der Ree na dit seizoen bij de club vertrekt. Opvallend, want zijn contract liep nog door. Van der Ree werd afgelopen zomer als assistent binnengehaald en werd in de winter gepromoveerd tot trainer, na het ontslag van Frank Wormuth.

Van der Ree zegt op de clubsite dat hij zelf besloten heeft om na dit seizoen te vertrekken. ‘Toen de club mij meldde dat er met ingang van het nieuwe seizoen een andere hoofdtrainer voor de groep zal staan, heb ik nagedacht over mijn toekomst bij FC Groningen. Ik heb ervoor gekozen na dit seizoen mijn eigen pad te kiezen. Simpelweg omdat het voor de nieuwe hoofdtrainer prettig is om met zijn eigen staf te kunnen starten en gezien mijn verschillende rollen van dit seizoen bij de club is dit voor ons beiden geen ideale situatie om eventueel samen te beginnen aan een nieuw seizoen.’

Lukkien
FC Groningen heeft maandagochtend ook de contractduur van Dick Lukkien bekendgemaakt. De huidige coach van FC Emmen tekent tot medio 2026 in de Euroborg. Hij was daar tussen 2010 en 2016 al actief als assistent-trainer en kan mede door het vertrek van Van der Ree dus zijn eigen staf samenstellen.

'Ik kijk er naar uit om na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen aan de slag te gaan. Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden. Ik ben blij dat ik na een lange periode van zeven seizoenen aan de Meerdijk na de zomer aan een nieuw – hopelijk weer langdurig en succesvol – hoofdstuk mag gaan werken in Groningen.'

Langeler
Bij FC Groningen neemt algemeen directeur Wouter Gudde sinds het ontslag van Mark-Jan Fledderus de honneurs waar als technisch directeur. Inmiddels is duidelijk geworden dat er geen directe opvolger komt van de ontslagen td. FC Groningen heeft namelijk bekendgemaakt met een nieuwe organisatiestructuur te gaan werken. Daarin gaat Gudde als directeur leiding geven aan Lukkien, een aan te stellen voetbaltechnisch manager én Art Langeler, die is gepromoveerd naar de functie manager voetbal & opleiding. Hij was al actief als hoofd voetbalontwikkeling bovenbouw bij FC Groningen en ziet zijn takenpakket dus uitgebreid. Langeler heeft in zijn nieuwe functie tot 2026 getekend.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.