FC Groningen hakt knopen door over huurlingen en hoopt op Itakura

Reacties

FC Groningen ziet af van de koopopties op huurlingen Per Bratveit en Miguel Ángel Leal. Wel willen de noorderlingen graag verder met Ko Itakura.

FC Groningen hakt knopen door over huurlingen en hoopt op Itakura
© Pro Shots

Groningen huurt Itakura voor het tweede seizoen op rij van Manchester City en hoopt de Japanse verdediger middels die constructie langer aan zich te verbinden. De viervoudig international heeft zich sinds zijn komst ontpopt tot een van de betere verdedigers van de Eredivisie en trainer Danny Buijs zei eerder al dat hij verwacht dat de sterkhouder een transfer zal maken. Toch wil Groningen graag met hem verder. Uit gesprekken met hemzelf en City moet blijken of dat haalbaar is.

Ook over twee andere huurlingen heeft Groningen de knoop doorgehakt. Bratveit kwam begin dit jaar op huurbasis over van Djurgårdens IF als stand-in van van eerste keeper Sergio Padt, maar maakte niet genoeg indruk op Groningen om de optie tot koop te lichten. De 25-jarige Noor keert na dit seizoen daarom terug naar zijn eigenlijke werkgever in Zweden. Hetzelfde geldt voor Leal. De Spaanse vleugelspeler wordt dit seizoen gehuurd van Villarreal.

Met Alessio da Cruz gaat Groningen nog in gesprek. FC Groningen huurt de aanvaller dit seizoen van Parma en heeft aangegeven de koopoptie in dat huurcontract graag te willen lichten. Da Cruz zit alleen niet op een langer verblijf in Nederland te wachten, zo heeft hij de club inmiddels laten weten. Groningen betreurt dit standpunt en gaat kijken of Da Cruz nog van mening te veranderen is. De 24-jarige aanvaller scoorde dit seizoen vier keer in 22 competitieduels. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.