FC Groningen haalt na Robben volgende versterking voor op de flank

Reacties

Patrick Joosten maakt de overstap van FC Utrecht naar FC Groningen. De aanvaller stond sinds 2015 onder contract bij de Domstedelingen, maar brak nooit definitief door in de hoofdmacht. Voor FC Groningen is Joosten de tweede flankspeler die wordt gehaald, na de eerdere komst van Arjen Robben. Hij tekent voor drie jaar

FC Groningen haalt na Robben volgende versterking voor op de flank
© Pro Shots

Joosten maakte in 2015 de overstap van NEC naar FC Utrecht, maar groeide bij de Eredivisionist niet uit tot een vaste waarde. Ook verhuurperiodes aan VVV-Venlo en Sparta Rotterdam brachten daar geen verandering in. FC Utrecht moest deze zomer wel handelen, aangezien de aanvaller over een eenjarig contract beschikt. FC Groningen betaalt dan ook een afkoopsom.

In totaal speelde Joosten 106 duels in het betaald voetbal, waarvan 77 in de Eredivisie. Afgelopen seizoen debuteerde hij ook op Europees niveau, hij viel bij FC Utrecht in tijdens het duel met Zrinjski Mostar in de tweede voorronde van de Europa League.

FC Utrecht houdt er nog altijd rekening mee dat Daniel Arzani op korte termijn zijn opwachting zal maken. De buitenspeler, als het ware de vervanger van Joosten, wordt gehuurd van Manchester City maar wacht nog altijd op een werkvergunning.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.