FC Groningen geeft Bel Hassani kans op eerherstel

Reacties

Iliass Bel Hassani hoopt zijn loopbaan bij FC Groningen een nieuwe impuls te kunnen geven. De Trots van het Noorden maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de technicus.

FC Groningen geeft Bel Hassani kans op eerherstel

Bel Hassani wordt op huurbasis overgenomen van AZ. In het contract is een optie tot koop opgenomen. De 26-jarige aanvaller annex aanvallende middenvelder is de eerste versterking voor Groningen voor de tweede seizoenshelft, waarin het zo snel mogelijk afscheid wil nemen van de degradatiezone. De ploeg van Danny Buijs staat halverwege de competitie vijftiende in de Eredivisie.

Bel Hassani kwam bij AZ in de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks aan spelen toe. In het vorige seizoen deed hij in slechts zes competitiewedstrijden van het eerste elftal mee en dit voetbaljaar maakte hij nog helemaal geen speelminuten in de Eredivisie. Bel Hassani mocht van coach John van den Brom alleen meedoen in de Europa League-voorrondeduels met Kairat Almaty.

Voor Bel Hassani is Groningen de vierde club in zijn loopbaan. De Rotterdammer ging van Sparta Rotterdam naar Heracles Almelo en verdiende daar in 2016 een transfer naar AZ. Het avontuur in Alkmaar werd geen groot succes.

In een eerste reactie zegt Bel Hassani blij te zijn met deze oplossing: 'Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had. Dat heeft een aantal redenen. Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken.'

Bel Hassani bedankt Groningen voor het vertrouwen dat de club in hem stelt. 'Het is duidelijk dat ik wedstrijdritme mis, maar FC Groningen heeft het risico genomen om hier doorheen te kijken. Dat waardeer ik zeer. Het is een heerlijk vooruitzicht dat ik straks ga trainen om elke week weer toe te leven naar een wedstrijd. Die spanning heb ik gemist. Het voelt alsof ik weer profvoetballer word.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.