FC Groningen gaat keeperskorps flink vernieuwen

Reacties

FC Groningen gaat na dit seizoen niet verder met doelmannen Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer. Een beslissing over eerste keeper Michael Verrips volgt op een later moment.

FC Groningen gaat keeperskorps flink vernieuwen
© Pro Shots

Leeuwenburgh (29) kwam medio 2021 naar Groningen als beoogde opvolger van Sergio Padt. De van Cape Town City afkomstige doelman imponeerde echter niet in de Euroborg. Daardoor raakte hij dit seizoen zijn plek onder de lat kwijt aan nieuwkomer Verrips.

FC Groningen had nog de mogelijkheid om het contract van Leeuwenburgh middels een optie twee jaar te verlengen, maar maakt daar dus geen gebruik van. Ook de aflopende verbintenis van derde doelman Jan de Boer wordt niet verlengd. De 22-jarige keeper maakte dit seizoen een uitstekende indruk tijdens zijn eerste (en tot nu toe enige) optreden in het eerste elftal (de 4-2 zege op PSV), maar mag op zoek naar een nieuwe werkgever.

Later dit voorjaar moet FC Groningen nog een beslissing nemen over de toekomst van eerste doelman Verrips (26), die dit seizoen gehuurd wordt van Fortuna Sittard. De noorderlingen hebben een koopoptie op de doelman. De enige keeper die de club richting volgend seizoen onder contract heeft staan is daarmee Jan Hoekstra (24), die op dit moment op huurbasis bij PEC Zwolle verblijft. Daar is hij tweede doelman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.