FC Groningen en FC Twente mogen blijven dromen van nieuw Europees toernooi

Reacties

In een wedstrijd met twee gezichten hebben FC Groningen en FC Twente zondagmiddag gelijkgespeeld in speelronde zeventien van de Eredivisie. Beide teams blijven daarmee op play-offkoers.

FC Groningen en FC Twente mogen blijven dromen van nieuw Europees toernooi
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 2
FC Twente
FC Twente

Slechts zes tegengoals had FC Groningen dit seizoen in thuiswedstrijden hoeven te slikken, maar tegen FC Twente liet de veelgeroemde defensie aanvankelijk de nodige steekjes vallen. In eerste en tweede instantie kwam de thuisploeg er nog mee weg. Eerst schoot Danilo naast na een veelbelovende aanval, waarna de Braziliaan niet veel later bijna profiteerde van een merkwaardige fout van Sergio Padt, die de bal tegen de aanvaller aan schoot, maar net op tijd redding bracht.

Het bleek uitstel van executie: uit de corner die ontstond na de fout van Padt kopte Dario Dumic raak. FC Twente toonde zich levensgevaarlijk vanuit de omschakeling en uit zo'n moment ontstond ook de 0-2, nog voor de eerste helft halverwege was. Na balverlies van FC Groningen kwam Luka Ilic in balbezit, die vervolgens Thijs van Leeuwen lanceerde. De negentienjarige aanvaller klopte Padt en bezorgde FC Groningen daarmee nog meer problemen.

Met Dumic en Van Leeuwen troffen twee spelers doel die dit seizoen lang niet altijd een basisplaats hebben. FC Twente-coach Ron Jans moest echter puzzelen door de nodige blessures, waarvan die van Václav Cerny het ernstigst is.

Ommekeer
FC Groningen-trainer Danny Buijs voerde halverwege liefst drie wissels door en in de persoon van Ramon Pascal Lundqvist was een van de drie nieuwkomers direct bepalend met een fraaie assist. Ahmed El Messaoudi rondde af en bracht daarmee de hoop terug bij de thuisploeg.

In de jacht op de gelijkmaker zette FC Groningen volle bak druk. FC Twente kwam er steeds minder vaak uit en na 66 minuten gebeurde wat nadrukkelijk in de lucht hing: een tweede goal van de noorderlingen. Jørgen Strand Larsen toonde zijn Torinstinct door voor zijn man te komen om een prachtige voorzet van Gabriel Gudmundsson af te ronden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Strand Larsen poetste daarmee zijn fraaie stats verder op. De Noorse spits heeft in deze competitie al zeven keer gescoord en vijf assists verzorgd. FC Groningen probeerde erop en erover te gaan tegen het na rust aanzienlijk minder gevaarlijke FC Twente. Toch trokken de Tukkers het punt over de streep.

Zowel FC Groningen als FC Twente blijft daarmee nadrukkelijk in de race voor deelname aan de play-offs om een ticket voor de Europa Conference League, het nieuwe Europese toernooi. Een plek in de topzeven volstaat hiervoor. Halverwege het seizoen is er al een aardig gaatje ontstaan ten opzichte van de concurrentie.

FC Groningen Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.