FC Groningen en FC Emmen ontlopen elkaar nog weinig

FC Groningen en FC Emmen hebben elkaar dinsdagavond in evenwicht gehouden bij het voorproefje op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Diverse nieuwelingen toonden zich bij het 2-2 gelijkspel.

De ploeg van Danny Buijs bouwde het niveau van de tegenstanders in de oefencampagne al op de laatste weken en de ontmoeting met Emmen was bijzonder. De twee ploegen staan over tweeënhalve week in de eerste speelronde van de Eredivisie namelijk ook tegenover elkaar. Dan wordt in Emmen gestreden, dit keer troffen de teams elkaar in Rolde.

In Drenthe kwamen de Emmenaren vlak voor rust op voorsprong. Michael de Leeuw scoorde met een lobje tegen zijn oude club. Het antwoord van Groningen kwam snel na rust. Na eerst nog een grote kans voor Sam Schreck was het even later raak via een andere nieuwkomer; Gabriel Gudmundsson maakte zijn tweede goal van de voorbereidingsperiode. De twintigjarige Zweed schoot laag raak.

Groningen kreeg vervolgens grote kansen. Onder anderen Django Warmerdam was gevaarlijk, hij kopte uit een hoekschop tegen de paal. Door die kansen kwam de 2-1 van Groningen ook niet uit de lucht vallen. Ko Itakura kopte in de 79ste minuut raak. Emmen reageerde sterk. Leon Sopic, een achttienjarige Kroaat die is gekomen van NK Rudes, bepaalde de eindstand uit een vrije trap op 2-2.