FC Groningen bouwt aan toekomst: ook Fledderus kan langer blijven

Reacties

FC Groningen wil ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus langer aan zich binden. Zijn huidige contract loopt af in 2024.

FC Groningen bouwt aan toekomst: ook Fledderus kan langer blijven
© Pro Shots

De noorderlingen zijn zeer tevreden over het functioneren van de technisch directeur en willen hem daarom graag langer vastleggen. Eerder op de dag verlengde algemeen directeur Wouter Gudde zijn doorlopende contract al tot medio 2026. Die verbintenis loopt nu parallel aan het vijfjarenplan dat hij en Fledderus eerder dit jaar presenteerden.

Als het aan FC Groningen ligt volgt Fledderus het voorbeeld van Gudde. 'De club heeft aangegeven ook met mij over een nieuw contract te willen praten', bevestigt de technisch directeur. 'Dat is een mooi signaal en ik sta positief tegenover die gesprekken. We werken namelijk met een goed team aan een mooi plan en er is nog genoeg werk te verrichten.'

Fledderus begon in 2019 aan zijn job bij FC Groningen. Hij kwam destijds over van Heracles Almelo, waar hij na het beëindigen van zijn spelersloopbaan de technische portefeuille was gaan beheren.

Robben
De afgelopen periode boog Fledderus zich over de aflopende contracten in de selectie bij FC Groningen. De optie in de verbintenis van Mo El Hankouri werd gelicht, waardoor de aanvallende middenvelder nu tot 2022 vastligt. Talenten Thijs Dallinga en Jan de Boer hebben aangegeven dat zij zich elders willen ontwikkelen en ook de toekomst van Leonel Miguel ligt niet bij FC Groningen.

Daarnaast is Arjen Robben in het bezit van een aflopend contract. De routinier speelde als gevolg van fysiek leed dit seizoen pas in twee duels mee, maar als Robben ervoor openstaat, wil FC Groningen graag een jaar met hem verder. 'De aanwezigheid van Arjen is in alle opzichten van grote waarde voor ons', aldus Fledderus. 'Dus wij gaan zijn contract zeker niet opzeggen. Het is aan hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.