FC Groningen bevestigt komst Faber

Reacties

Ernest Faber wordt de nieuwe trainer van FC Groningen. De groen-witten bevestigen de komst van de huidige coach van NEC.

FC Groningen bevestigt komst Faber

Groningen meldt dat de oefenmeester, wiens komst maandagmiddag al werd aangekondigd door VI, dinsdag wordt voorgesteld aan pers en publiek. Dan zal waarschijnlijk ook bekend worden voor hoelang Faber zich aan Groningen verbonden heeft. Omdat Faber nog een contract voor een jaar had in Nijmegen, ontvangt NEC een afkoopsom. Over de hoogte van de afkoopsom wil de promovendus tegenover geen uitspraak doen.

Faber wordt in het noorden de opvolger van Erwin van de Looi, wiens contract na dit seizoen afloopt. Groningen wilde met hem verder, maar de voormalige verdediger besloot onlangs zelf om niet bij de club door te gaan.

De komst van de 44-jarige Faber hing al enige tijd in de lucht, hoewel ook Art Langeler en Dick Lukkien belangrijke kandidaten waren. De eerste opdracht van Faber wordt om met name in de Euroborg meer spektakel te bieden dan FC Groningen met Van de Looi doet. In dat licht bezien, is de keuze voor Faber opmerkelijk aangezien NEC dit seizoen slechts 29 scoorde.

Faber zette zichzelf als trainer op de kaart door goed te presteren met FC Eindhoven in de Jupiler League. Tevens was hij assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij Oranje. Tijdens zijn tweede seizoen bij de Eerstedivisionist werd hij teruggehaald door PSV, waar hij assistent-trainer werd. Hij liet FC Eindhoven achter op een tweede plek in de Jupiler League. Een jaar geleden gaf hij aan liever op eigen benen te willen staan, waarna hij bij NEC aan de slag ging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.