FC Groningen baalt van KNVB: 'Maar wel een doekje voor het bloeden'

Reacties

FC Groningen is niet bepaald te spreken over het programma dat door de KNVB is samengesteld voor het seizoen 2020/21. De loodzware start heeft de handen niet bepaald op elkaar gekregen bij de club van de teruggekeerde Arjen Robben.

FC Groningen baalt van KNVB: 'Maar wel een doekje voor het bloeden'
© Pro Shots

'Hoewel FC Groningen sterk heeft geageerd tegen het conceptprogramma – zoals dat de afgelopen week aan de clubs werd gepresenteerd – heeft De Trots van het Noorden geen gehoor gevonden in Zeist', zo stelt de club, daarbij verwijzend naar de start. De noorderlingen beginnen op zondag 13 september 16.45 uur met een kraker in eigen huis tegen PSV. De volgende thuiswedstrijd is die tegen Ajax op 4 oktober 12.15 uur.

De club baalt vooral van die planning vanwege het ontbreken van de fans in het beginstadium van het seizoen. 'De Trots van het Noorden heeft geen enkel bezwaar vanuit sportief oogpunt dat beide topduels direct op het programma staan in Groningen, maar is met name zwaar teleurgesteld omdat er in die fase nog geen perspectief is dat er meer supporters aanwezig kunnen zijn bij deze topaffiches. FC Groningen heeft stevig ingezet op het uit elkaar trekken van de twee topwedstrijden, omdat in een later stadium mogelijk meer toeschouwers aanwezig kunnen zijn in het Hitachi Capital Mobility Stadion', zo valt er te lezen op de clubwebsite.

'We hebben alle middelen aangegrepen om bij de KNVB voor elkaar te krijgen dat een van de twee topwedstrijden later in de eerste seizoenshelft op het programma zou komen te staan', vertelt algemeen directeur Wouter Gudde. 'We hebben helaas alleen begrip gevonden, maar geen succes geboekt. Volgens de KNVB was het niet mogelijk het programma aan te passen, omdat men per se alle topwedstrijden in de tweede seizoenshelft wilde programmeren. Dat snappen we, maar het treft onze supporters nu in onze ogen onredelijk hard en dat is moeilijk verteerbaar.'

De noorderlingen hebben wel wisselgeld gekregen vanuit Zeist, door de club zelf als 'doekje voor het bloeden' betiteld. Het thuisduel met Feyenoord (7 februari) is verschoven van naar zondag 14.30 uur, het favoriete tijdstip. Dat treffen stond eigenlijk op het menu voor 12.15 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.