FC Emmen wil eerste slag slaan met Van Nieff

Reacties

FC Emmen is met Yoëll van Nieff in gesprek over een contract. De multifunctionele speler moet de eerste versterking van de club worden op weg naar de Eredivisie.

FC Emmen wil eerste slag slaan met Van Nieff

Na het verstrijken van zijn contract bij FC Groningen is Van Nieff transfervrij. Hij kent Dick Lukkien nog uit de periode dat de huidige trainer van Emmen assistent was in Groningen.

Van Nieff zou de selectie van Emmen van de broodnodige Eredivisie-ervaring voorzien. 'Dat is iets waar we naar op zoek zijn', aldus technisch manager Jan Korte, die een nieuwe linksback, linkerspits en centrumspits bovenaan zijn verlanglijstje heeft staan.

Mogelijk moet Emmen ook op zoek naar een nieuwe keeper. De gesprekken met Dennis Telgenkamp liggen al even stil. 'We kijken wel om ons heen. Het zou kunnen dat we later weer met Dennis gaan praten, maar we onderhandelen op dit moment niet.' Korte hoopt later deze week goed nieuws te hebben over Jeroen Veldmate. 'Daar zijn we mee in gesprek en dat gaat de goede kant op.'

Dallinga
Eerder deze week zag Emmen de talentvolle Thijs Dallinga (17) naar FC Groningen vertrekken. De spits debuteerde afgelopen seizoen al in de Jupiler League en zou in de Eredivisie tot de eerste selectie behoren, maar heeft ervoor gekozen om in Groningen voor het beloftenelftal te gaan spelen.

'Erg jammer', reageert Korte. 'Ik snap het vanuit Thijs' perspectief wel. Hij woont in de provincie Groningen en heeft bij die club de garantie dat hij elke week een wedstrijd kan spelen. Bij ons ligt dat anders.' Emmen houdt aan de transfer 98.000 euro over. 'Toch een mooi bedrag', aldus Korte. 'Dat is vooral een groot compliment richting onze jeugdopleiding. Het liefst leid je spelers op voor je eigen eerste elftal, maar dit toont aan dat we op de goede weg zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.