FC Emmen versterkt aanvalslinie met clubtopscorer van Wisla Kraków

Reacties

In de zoektocht naar doelpunten is FC Emmen uitgekomen bij Marko Kolar. De 24-jarige Kroatische spits was afgelopen seizoen de clubtopscorer van Wisla Kraków, bij de gevallen grootmacht uit Polen was hij goed voor twaalf treffers.

FC Emmen versterkt aanvalslinie met clubtopscorer van Wisla Kraków

Kolar speelde in eigen land in de jeugdopleiding van topclub Dinamo Zagreb en gold er als veelscorend toptalent, maar brak er nooit door in het eerste elftal. Dinamo verhuurde hem aan Sevsete (tweede niveau) en Lokomotiva Zagbreb, waar hij aan het scoren sloeg. Laatstgenoemde club verhuurde hem nog een seizoen aan Inter Zapresic, voordat hij in de zomer van 2017 de overstap naar Polen maakte.

In zijn eerste jaar bij Wisla was zijn inbreng nog beperkt, maar afgelopen seizoen was hij met twaalf competitiegoals de clubtopscorer van de dertienvoudig landskampioen, die uiteindelijk als negende eindigde in de Poolse competitie. Kolar heeft bij FC Emmen een contract getekend voor twee seizoenen, met een optie voor nóg een jaar.

Kolar toont zich op de website van zijn nieuwe werkgever verheugd met zijn transfer. 'De Nederlandse competitie spreekt me aan, net als het verhaal van FC Emmen. Ik kijk ernaar uit om in een vol stadion met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor de club.'

FC Emmen was op zoek naar doelpunten, aangezien er met Luciano Slagveer, Sven Braken (beiden keren na een verhuurperiode terug naar hun broodheer) en Nicklas Pedersen (gestopt) meerdere aanvallers vertrekken uit het stadion aan de Oude Meerdijk. De club heeft voorin nog de beschikking over spelers als Michael de Leeuw en Jafar Arias.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.