FC Emmen tovert opnieuw Peruviaans international uit hoge hoed

Reacties

FC Emmen heeft buiten de transferperiode nog eens toegeslagen op de spelersmarkt. Peruviaans international Miguel Araujo is transfervrij in Drenthe neergestreken en heeft voor twee jaar getekend.

FC Emmen tovert opnieuw Peruviaans international uit hoge hoed
© Pro Shots

De 24-jarige verdediger heeft zeventien interlands achter zijn naam voor Peru. Afgelopen zomer deed hij nog mee bij het toernooi om de Copa América. Zijn interlandcarrière kwam alleen in gevaar door zijn uitzichtloze situatie bij Allianza Lima. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan Club Atlético Talleres in Argentinië en kwam sinds april niet meer in actie in clubverband. Bij FC Emmen kan hij zich nu weer in de kijker spelen.

Araujo is na Sergio Peña de tweede speler uit Peru in de selectie van trainer Dick Lukkien. De nieuweling heeft ook informatie ingewonnen bij zijn landgenoot, zo vertelt hij op de Emmen-site. 'Ik heb van Peña gehoord dat hij goed ontvangen is en dat het een warme club is. Het stadion zit iedere thuiswedstrijd vol en de sfeer is geweldig. Ik hoop dat ik de club kan helpen bij handhaving in de Eredivisie.'

Araujo is nog niet speelgerechtigd en moet nog enkele weken geduld hebben vanwege het papierwerk. Zaterdag kijkt hij ongetwijfeld toe als FC Emmen op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Bij de Emmenaren is de bezem flink door de selectie gegaan in aanloop naar het huidige seizoen. Araujo is op papier al de zestiende aanwinst voor de huidige nummer veertien van de Eredivisie.

Lees deze week in VI en vanaf zaterdag op VI PRO een interview met de latinos van FC Emmen, over de salsa-invloeden aan De Oude Meerdijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.