FC Emmen stuurt brief aan Eredivisie-clubs: 'Wij accepteren geen onnodige schade'

Reacties

FC Emmen baalt van het gebrek aan eensgezindheid in het Nederlandse voetbal. De club uit Drenthe heeft de andere Eredivisie-clubs, in het bijzonder de topclubs, in een brief nadrukkelijk verzocht om te stoppen met eenmansacties.

FC Emmen stuurt brief aan Eredivisie-clubs: 'Wij accepteren geen onnodige schade'
© Pro Shots

Marc Overmars gooide afgelopen week namens Ajax de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat er een streep door het seizoen moest. Hij kreeg later bijval van onder meer AZ en PSV. Mocht de competitie door hun toedoen niet hervat worden, dan wil Emmen eventuele inkomstenderving verhalen op die clubs.

'Wij doen geen uitspraken over wat er in de meetings met de ECV en de andere clubs besproken wordt, maar vervolgens lekt het iedere dag vrijwel direct uit en uiten de clubs zich vervolgens ook individueel in de media', aldus voorzitter Ronald Lubbers.

'We proberen met elkaar alles om de schade zoveel mogelijk te beperken, waarbij de gezondheid altijd voorop staat. Maar wat als de financiële schade door het uitlekken en individueel uiten onnodig groot wordt? De schade voor de clubs is al enorm. Wij hebben in een brief laten weten dat we geen onnodige schade accepteren ten gevolge van het bovenstaande.'

De KNVB riep de clubs dinsdag ook op tot eensgezindheid. 'Het uitgangspunt was om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen. Kortom: hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen', stond er in het statement van de bond. Inmiddels heeft de bond de intentie uitgesproken om het seizoen uit te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.