FC Emmen schept duidelijkheid: Lukkien maakt het seizoen af

Reacties

Dick Lukkien maakt het seizoen ‘gewoon’ af bij FC Emmen. Deze week werd duidelijk dat de vijftigjarige trainer komende zomer de overstap maakt naar FC Groningen, maar dat is voor beide partijen geen reden om de samenwerking per direct te stoppen.

FC Emmen schept duidelijkheid: Lukkien maakt het seizoen af
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Lukkien streek in de zomer van 2016 neer in Emmen voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. In zijn tweede seizoen leidde hij de club al naar een historische promotie naar de Eredivisie. Na de degradatie in 2021 deed hij dat vorig jaar nog eens dunnetjes over. Inmiddels is Lukkien bezig aan zijn zevende seizoen, waarmee hij met afstand de langst zittende trainer in het Nederlands betaald voetbal is.

Afgelopen winter polste FC Groningen hem al als opvolger van Frank Wormuth, Lukkien had daar wel oren naar, maar FC Emmen hield de trainer aan zijn tot medio 2023 doorlopende contract. Lukkien bleef met alle liefde in Emmen, maar bereikte deze week alsnog een akkoord met Groningen over een driejarige verbintenis, die komende zomer ingaat.

Die aankondiging maakte behoorlijk wat los. Emmen baalde vooral van de timing: de club heeft een loodzwaar programma voor de boeg in de felle strijd tegen degradatie en FC Groningen is daarbij een belangrijke concurrent. Ook bij een deel van de aanhang viel het nieuws niet lekker. Al weken klinkt er geregeld gemor en gefluit op de tribunes van De Oude Meerdijk over het gezapige spel van Emmen. Dat Lukkien in die periode achter de schermen gesprekken voerde met een andere club, wat overigens zijn goed recht is, schoot bij sommige supporters in het verkeerde keelgat.

Evaluatie
De clubleiding van FC Emmen bleek niet doof voor dat geluid en gebruikte de afgelopen dagen voor een interne evaluatie, om de stemming te peilen binnen alle geledingen en uiteraard vooral de spelersgroep. De spelers waren kraakhelder in hun respons: zij willen hoe dan ook door met Lukkien. Uiteraard waren er ook gesprekken met de trainer zelf. De conclusie is dat er voldoende basis is om met elkaar door te gaan.

‘Na het aangekondigde vertrek van Dick hebben we de tijd genomen om één en ander op een rijtje te zetten. We hebben veelvuldig met Dick zelf gesproken en ook met de spelersgroep en diverse stakeholders binnen en buiten de club. Na deze gesprekken hebben wij geconstateerd dat er in alle geledingen voldoende draagvlak is om met Dick het seizoen af te maken’, verklaart technisch manager Mike Willems via de officiële kanalen van de club.

Daar reageert ook Lukkien: ‘Ik ben blij met de uitkomst om met z’n allen de strijd om handhaving aan te gaan. Voor mij verandert er niks; ik geef sinds ik hier ben begonnen als trainer alles wat ik heb en dat blijf ik ook de komende maanden doen. Ik wil het seizoen goed afsluiten en samen met mijn staf, alle andere collega’s en alle supporters gaan we ons daar honderd procent voor inzetten.’

Emmen hervat de Eredivisie op zaterdag 1 april met een cruciale uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In de laatste zeven speelronden spelen de Emmenaren uitsluitend tegen ploegen uit het linkerrijtje.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.