FC Emmen nestelt zich in groep met Ajax, PSV, AZ en Feyenoord

Reacties

FC Emmen is net als in 2019 uitstekend begonnen aan het kalenderjaar. Bijna een jaar na het sensationele gelijkspel tegen PSV rekende de ploeg van Dick Lukkien zondag af met Heracles Almelo.

FC Emmen nestelt zich in groep met Ajax, PSV, AZ en Feyenoord
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Na een openingsfase zonder veel hoogtepunten kwam er na een half uur wat leven in de brouwerij. Michael de Leeuw kreeg een grote kans op de 1-0, maar de FC Emmen-aanvaller vond Janis Blaswich op zijn weg. Niet veel later slaagde De Leeuw er niet in een één-tegen-één-situatie te vertalen in een treffer.

Die missers leken FC Emmen al snel op te breken: Heracles Almelo dacht via Mauro Júnior de score te openen, maar het feestje voor de bezoekers ging niet door aangezien aangever Joey Konings hands had gemaakt. Niet Heracles, maar FC Emmen zocht de kleedkamer op met een voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Marko Kolar toe na voorbereidend werk van Lorenzo Burnet.

Heracles was nu aan zet, maar veel gevaar stichtte de ploeg van Frank Wormuth niet. Ook Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers kon zich nauwelijks onderscheiden, op een gevaarlijk ogende halve omhaal na. Diep in de blessuretijd zag de aanvaller nog een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel.

De triomf brengt FC Emmen op 21 punten, waarmee het stijgt naar plek twaalf. Heracles Almelo bekleedt met vijf punten meer de negende plaats.

Thuisvorm
Met de zege onderstreept FC Emmen zijn thuisvorm. Liefst twintig van de 21 punten veroverde de formatie van Dick Lukkien voor eigen publiek, oftewel 95 procent. Bij geen club in de Eredivisie is deze verhouding zo uit het lood geslagen.

Op de uitranglijst staat FC Emmen met één puntje helemaal onderaan, maar op basis van alleen de resultaten in thuisduels hoeft de club uit Drenthe slechts in Ajax, PSV, AZ en Feyenoord zijn meerdere te erkennen. Deze vijf clubs hebben allemaal minimaal twintig punten gepakt in eigen huis.

FC Emmen top in eigen huis

Club Punten in thuisduels
Ajax 27
PSV 22
AZ 22
Feyenoord 21
FC Emmen 20

FC Emmen dramatisch buitenshuis

Club Punten in uitduels
FC Emmen 1
Fortuna Sittard 2
VVV-Venlo 3
RKC Waalwijk 4
PEC Zwolle 6
FC Emmen Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.