FC Emmen maakt prioriteit van nieuwe spits

Reacties

FC Emmen hoopt op redelijk korte termijn een nieuwe spits aan zijn selectie toe te voegen. Ondertussen is de club in afwachting van een beslissing van aanvoerder Dennis Telgenkamp.

FC Emmen maakt prioriteit van nieuwe spits

Emmen heeft de doelman een aanbieding gedaan om zijn aflopende contract te verlengen, maar kreeg nog geen uitsluitsel. Het is derhalve nog onduidelijk of hij woensdag acte de presence geeft tijdens de eerste training van de kersverse Eredivisionist, die dus mogelijk nog op zoek moet naar een doelman.

De club wil er in elk geval nog een aanvaller bij, vertelt directeur Ben Haverkort. 'En we zijn rond aan het kijken voor het middenveld en de verdediging, maar een spits heeft prioriteit.' De club had voor die positie interesse voor Sam Lammers, maar hij koos voor SC Heerenveen. De komst van verdediger Yoëll van Nieff is op dit moment overigens niet meer actueel.

Emmen versterkte zich tot dusver met verdedigers Caner Cavlan en Jason Bourdouxhe, aanvallende middenvelder Wouter Marinus en aanvaller Luciano Slagveer. Haverkort: 'Bij Marinus en Slagveer is het leuk dat het echte Drentse jongens zijn. De ouders van Slagveer wonen bijna tegenover het stadion, Marinus komt uit Zuidwolde. We selecteren op kwaliteit, maar dat zijn leuke extra's.'

De club plukt volop de vruchten van de Eredivisie-koorts in Drenthe. 'Nu merken we pas hoe groot de hunkering is geweest', vertelt Haverkort. 'De dag voordat we onze seizoenkaarten gingen verkopen, stond de eerste fan al om half drie 's nachts voor het stadion. We rekenen zeventien keer op een vol huis en ook vanuit het bedrijfsleven is de belangstelling enorm. Het is prachtig om te zien wat het allemaal losmaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.