FC Emmen komt voor versterking uit bij Zwitserse Peruviaan

Reacties

FC Emmen hoopt dat Jean-Pierre Rhyner voor wat extra zekerheid achterin kan komen zorgen. De hekkensluiter van de Eredivisie voegt de Peruviaan met een Zwitsers paspoort snel aan de selectie toe. Door die tweede nationaliteit hoeft de aanwinst geen non-EU-salaris te verdienen.

FC Emmen komt voor versterking uit bij Zwitserse Peruviaan
© Pro Shots

Emmen gaat de 24-jarige Rhyner huren van Cádiz, met een optie tot koop. De mandekker werd in de eerste seizoenshelft al verhuurd aan FC Cartagena, actief op het tweede niveau van Spanje. Bij die ploeg speelde hij maar zes competitiewedstrijden, overigens wel allemaal van begin tot eind.

Sinds begin december is Rhyner niet meer in actie gekomen voor Cartagena en nu komt hij in de jacht op speelminuten naar Emmen. Bij de ploeg van Dick Lukkien zou hij een centraal verdedigingsduo kunnen gaan vormen met landgenoot Miguel Araujo. Hij kon als basisspeler niet voorkomen dat Emmen in de eerste twee duels van dit kalenderjaar al acht tegengoals kreeg.

Waarschijnlijk is Rhyner niet de laatste Peruviaan die Emmen deze maand in huis haalt: de laagvlieger is ook bezig met de komst van aanvaller Didier La Torre van Alianza Lima. Eerder deze week werd bekend dat de fans van Emmen een inzamelingsactie zijn begonnen om een transferpotje te creëren.

Buitencategorie
De komst van de twee Peruvianen staat los van het feit dat FC Emmen nog zoekt naar een aantal spelers met een bewezen trackrecord in de Eredivisie of in vergelijkbare competities. Of zoals voorzitter Ronald Lubbers het deze week in gesprek met VI verwoordde: 'Het moeten echte versterkingen zijn, spelers die voor een club van ons niveau van de buitencategorie zijn. Dat zijn namelijk de mannen die dingen kunnen doorbreken, sportief en mentaal. Als ik er een paar van hetzelfde niveau bij zou halen, is het risico dat ze meegaan in de malaise.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.