FC Emmen heeft pieken na rust tot kunst verheven

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De laatste speelronde voor de eerste interlandperiode van 2019 wordt vrijdagavond in gang gezet door Fortuna Sittard en FC Emmen.

FC Emmen heeft pieken na rust tot kunst verheven

Fortuna Sittard - FC Emmen

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Actueel

• Zowel Fortuna Sittard als FC Emmen is sinds de winterstop matig op dreef, met als belangrijkste gevolg degradatiezorgen. De Limburgers veroverden in 2019 slechts zes punten in acht wedstrijden, de ploeg uit Drenthe sprokkelde sinds de jaarwisseling acht punten bijeen.

Fortuna Sittard incasseerde in de afgelopen vier Eredivisie-wedstrijden telkens minimaal vier doelpunten. De laatste club die zo'n dramatische serie neerzette, was MVV Maastricht in 1999.

• Liefst zeven van de laatste twaalf Eredivisie-goals van FC Emmen vielen in of na de tachtigste minuut, zo ook de 1-1 van Sven Braken van vorige week tegen Heracles Almelo.

Fortuna Sittard verloor zondag op bezoek bij Ajax.

FC Emmen hield dit seizoen als enige Eredivisie-ploeg nog niet de nul in een uitwedstrijd. In de laatste drie duels op vreemde bodem kreeg de promovendus in totaal liefst elf goals om de oren.

• Een opvallende statistiek is dat FC Emmen liefst 76 procent van zijn Eredivisie-goals in dit seizoen in de tweede helft produceerde: 22 van de 29. Bij geen enkel ander team ligt dit percentage zó hoog.

• Lisandro Semedo staat al 879 minuten droog. De aanvaller van Fortuna Sittard kwam niet tot scoren bij zijn laatste 29 schoten. Zijn laatste treffer maakte hij in de eerste ontmoeting met FC Emmen dit seizoen.

Onder winterse omstandigheden pakte FC Emmen tijdens de vorige speelronde een punt tegen Heracles.

Historie

 FC Emmen is zonder nederlaag in zijn laatste vier uitduels met Fortuna Sittard. In die reeks speelde de ploeg uit Drenthe twee keer gelijk en won het ook twee keer.

• Op 31 oktober 2014 eindigde dit duel in de Eerste Divisie in een 1-8 zege voor FC Emmen. Met drie treffers was Alexander Bannink die dag de grote man.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.