FC Eindhoven swingt ook in play-offs en beëindigt seizoen De Graafschap

Reacties

FC Eindhoven heeft vrijdagavond de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De formatie van trainer Rob Penders was op eigen veld te sterk voor De Graafschap. Voor de Doetinchemmers betekende het een passend einde aan een teleurstellend seizoen.

FC Eindhoven swingt ook in play-offs en beëindigt seizoen De Graafschap
© Pro Shots
FC Eindhoven
FC Eindhoven
3 - 1
De Graafschap
De Graafschap

Eindhoven en De Graafschap hielden elkaar maandag nog in evenwicht op De Vijverberg (1-1), waardoor beide teams in het volgepakte Jan Louwers Stadion eigenlijk weer op 'nul' begonnen. Voor De Graafschap waren de play-offs de kans om het teleurstellende seizoen op een goede manier te beëindigen. De Doetinchemmers kwamen in de reguliere competitie niet verder dan de negende plaats en trainer Reinier Robbemond moest het veld ruimen.

Eindhoven is juist de verrassing van het seizoen met de derde plek tot gevolg. Promotie zou een ongekende stunt zijn van de ploeg van Penders en de eerste horde werd vrijdag genomen. Eindhoven begon meteen goed en opende al na tien minuten de score. Justin Ogenia, de enige speler die in Doetinchem niet in de basis stond, schoot vanaf de linkerkant raak in de verre hoek: 1-0. De Graafschap kwam nog wel op gelijke hoogte via Mees Kaandorp.

Daarna ging het echter helemaal mis. Halverwege de eerste helft werkte Charles-Andreas Brym de bal binnen uit een voorzet van Collin Seedorf en ging Eindhoven weer aan de leiding. Nog geen twee minuten later slalomde Joey Sleegers door de Doetinchemse defensie en verschalkte hij ook doelman Hidde Jurjus. Zo stond het 3-1 en wachtte De Graafschap een hels karwei om nog terug in de wedstrijd te komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Graafschap zocht in de tweede helft veelvuldig de aanval, maar kreeg het niet meer voor elkaar om te scoren. Giovanni Korte kreeg meerdere mogelijkheden en Camiel Neghli werd gevaarlijk. Eindhoven hield de voorsprong vast en bereikte zo de halve finale. Daarin is ADO Den Haag of NAC Breda de tegenstander. ADO won eerder de heenwedstrijd in Breda met 1-2.

Za 14 mei 2022

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Eindhoven
Meer over FC Eindhoven
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.