FC Dordrecht-soap afgerond met komst Braga

Reacties

FC Dordrecht heeft in Claudio Braga een nieuwe hoofdtrainer geworden. De Portugees heeft een contract getekend voor anderhalf jaar, dat per 1 januari 2019 ingaat.

FC Dordrecht-soap afgerond met komst Braga

Technisch manager Peter Drijver vertelt op de clubwebsite dat Braga op basis van de profielschets van de club de perfecte kandidaat bleek. 'Hij heeft als trainer een brede ervaring bij diverse clubs zowel in de jeugdopleiding als bij eerste elftallen, zoals laatst bij het onder zijn leiding gepromoveerde Fortuna Sittard.'

'Nog belangrijker dan zijn professionele kwaliteiten zijn Claudio's persoonlijke eigenschappen. Hij is positief, rustig, open en collegiaal. Dit is gebleken uit de diverse referenties en uit de gesprekken, die ik, Hans de Zeeuw en Scott Calderwood met hem hebben gevoerd bij zijn bezoeken aan de club.'

Met de komst van 44-jarige Braga sluit FC Dordrecht een roerige periode af. Gérard de Nooijer werd ontslagen omdat hij volgens Drijver 'te professioneel' zou zijn. Dat zorgde voor veel ophef, waarop Drijver terugkwam op zijn eerdere woorden.

Braga is in ieder geval een trainer die weet wat het is om in te stappen bij een club waar het onrustig is. Vorig seizoen nam hij samen met Kevin Hofland de touwtjes in handen bij Fortuna Sittard na het veelbesproken ontslag van Sunday Oliseh. Braga vertrok na de promotie bij Fortuna om trainer te worden van Marítimo, maar daar werd hij eind november alweer ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.