FC Den Bosch in beroep tegen mokerslag KNVB

Reacties

FC Den Bosch gaat in hoger beroep tegen het besluit van de KNVB om de overname door Kakhi Jordania af te keuren. Dat hebben de Brabanders enkele uren na die mokerslag al bekendgemaakt. De club dient het hoger beroep maandag officieel in.

FC Den Bosch in beroep tegen mokerslag KNVB

Zaterdagochtend bracht FC Den Bosch naar buiten dat de licentiecommissie van de voetbalbond een streep heeft gezet door de overname. Na een onderzoek van acht maanden blijkt de KNVB tóch redenen gevonden te hebben om de eigendomsoverdracht van de 24-jarige Jordania af te keuren. Dat besluit kwam keihard aan in De Vliert, de club liet direct weten: 'De raad van commissarissen van FC Den Bosch overweegt sterk om in beroep te gaan en onderzoekt de mogelijkheden om het besluit van de licentiecommissie aan te vechten.' Een paar uur later werd al officieel duidelijk dat de club inderdaad beroep aantekent.

Het de laatste jaren ploeterende FC Den Bosch kreeg afgelopen zomer een financiële injectie. Jordania junior, de zoon van voormalig Vitesse-baas Merab, meldde zich in De Vliert en nam de club over. Zijn investeringen betaalden zich na een stroeve start uit: FC Den Bosch stond even bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie en veroverde de tweede periodetitel. De laatste weken zijn de prestaties wat minder, vorige week verloor de ploeg van Wil Boessen thuis nog met 3-4 van Telstar, na een 3-0 voorsprong bij rust. Afgelopen vrijdag volgde een 1-0 nederlaag bij aanstaand kampioen FC Twente.

Tussen alle sportieve reuring door hing er nog altijd een belangrijk vraagstuk boven de club. De overname was namelijk nog altijd niet goedgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB, die eerst nog moest onderzoeken of de financiële steun wel geoorloofd was. De belangrijkste vraag: waar komt het geld vandaan? Het besluit werd al vier keer uitgesteld, maar vrijdag kwam het bericht dat de KNVB niet akkoord gaat. Om de voorbereiding op FC Twente-uit niet te verstoren, kwam de club een dag later pas met het nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.