'FC Den Bosch in Amerikaanse handen na akkoord met PMG Group'

Reacties

FC Den Bosch heeft een akkoord bereikt met investeringsgroep Pacific Media Group (PMG) over een overname van meer dan vijftig procent van de aandelen, zo melden meerdere betrouwbare media. De deal wordt naar verluidt binnen een week wereldkundig gemaakt.

'FC Den Bosch in Amerikaanse handen na akkoord met PMG Group'
© Pro Shots

FC Den Bosch was vanwege de financiële problemen al langere tijd op zoek naar nieuwe investeerders. De eerste contacten met PMG vonden vorig jaar augustus al plaats. Het bedrijf, geleid door topman Paul Conway, is al bij vijf andere Europese voetbalclubs betrokken: KV Oostende (België), AS Nancy (Frankrijk), Barnsley FC (Engeland), Esbjerg (Denemarken) en FC Thun (Zwitserland). PMG werkt naar eigen zeggen veel met data en statistieken en heeft volgens The Athletic en het Brabants Dagblad nu ook FC Den Bosch in de stal zitten.

Het is niet bekend hoeveel de Amerikanen investeren in FC Den Bosch, vorig seizoen negentiende in de Keuken Kampioen Divisie. Meer dan veertig procent van de aandelen van de club blijft in het bezit van regionale investeerders, die zich verenigd hebben in de bv Forza FC Den Bosch. Het Brabants Dagblad meldt dat een aantal regionale aandeelhouders hun investering in de club voor dit seizoen verdubbelen. De begroting en het spelersbudget zou daardoor opgeschroefd kunnen worden.

Sneijder en Jordania
Wesley Sneijder en zakenpartner Ebert Dollevoet hadden eerder ook plannen om FC Den Bosch over te nemen. De recordinternational van Oranje en Dollevoet wilden de club voor een symbolisch bedrag van 1 euro overnemen en daarna met de schuldeisers in gesprek gaan. Het plan van Sneijder en Dollevoet kon de clubleiding van FC Den Bosch niet overtuigen.

FC Den Bosch leek drie jaar geleden al in buitenlandse handen te vallen, maar de licentiecommissie van de KNVB gaf toen geen groen licht voor de overname van de Georgische zakenman Khaki Jordania. De zoon van voormalig Vitesse-voorman Merab Jordania en FC Den Bosch stonden vervolgens in de rechtbank tegenover elkaar. Vorige maand bepaalde de rechter dat de club ruim 240.000 euro moet betalen aan Jordania. De Georgiër moet FC Den Bosch ook een (waarschijnlijk veel hogere) schadevergoeding betalen, de hoogte daarvan moet worden vastgesteld in een nieuwe procedure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.