FC Cincinnati kan wens Siem de Jong in vervulling laten gaan

Reacties

Siem de Jong kan zijn loopbaan vervolgen bij FC Cincinnati. De MLS-club van algemeen directeur Gerard Nijkamp en coach Ron Jans zou de 31-jarige middenvelder graag per direct overnemen van de Amsterdammers. Mocht het zover komen, zou met de transfer een wens van De Jong in vervulling gaan.

FC Cincinnati kan wens Siem de Jong in vervulling laten gaan
© Pro Shots

De Telegraaf meldde maandagavond dat De Jong op het punt staat de overgang te maken en nog deze week naar Amerika afreist om na de medische keuring al gepresenteerd te worden. De vooruitzichten op een afgeronde deal zijn inderdaad goed, zo weet VI.

Met een vertrek zou er een einde komen aan de tweede termijn van De Jong bij Ajax. In zijn eerste periode (van 2007 tot en met 2014) werd hij in zijn laatste vier jaar kampioen.

De voormalige aanvoerder keerde na een tegenvallende tijd bij Newcastle United, dat hem ook verhuurde aan PSV, in 2017 terug op het oude nest. Mede door veelvuldig blessureleed was zijn impact niet zo groot als in zijn eerste periode.

Ajax verhuurde De Jong vorig seizoen nog aan Sydney FC. De ervaren middenvelder vertelde onlangs al aan VI dat hij een club in de MLS wel zou zien zitten. 'Als het uitdraait op een buitenlandse club én ik zou kunnen kiezen, dan zou ik graag in de Verenigde Staten spelen. Dat lijkt me heel bijzonder, al loopt de kwaliteit van de teams in de Major League Soccer uiteen. Ik kom op een punt in mijn carrière dat het financiële niet leidend hoeft te zijn, dat helpt. Nu ben ik nooit een speler geweest die zijn keuzes baseert op geld: in Engeland had ik nog een langlopend contract toen ik besloot terug te keren naar Nederland. Achteraf had ik misschien ook bij Newcastle wel kansen gekregen.'

De Jong had bij Ajax een contract tot het einde van het seizoen. Dit seizoen kwam hij tot negen officiële duels. Daarin was hij drie keer trefzeker, die goals vielen allemaal in de 7-0 bekerzege op Spakenburg. Tijdens het trainingskamp in Qatar had De Jong zich in positieve zin getoond aan coach Erik ten Hag.

Bij de club van Jans en Nijkamp is het momenteel onrustig. Jans raakte in opspraak vanwege ongepast taalgebruik en zette al een stap opzij. Onlangs probeerde Cincinnati nog Gastón Pereiro te halen, maar de voormalige PSV'er belandde uiteindelijk bij Cagliairi. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.