FC Basel incasseert tegenvaller richting eerste duel met PSV

Reacties

FC Basel heeft in aanloop naar het tweeluik met PSV in de tweede voorronde van de Champions League een tegenvaller geïncasseerd. Middenvelder Zdravko Kuzmanovic staat voorlopig aan de kant omdat hij een breuk heeft opgelopen in een van zijn onderste wervels.

FC Basel incasseert tegenvaller richting eerste duel met PSV
PSV
PSV
3 - 2
FC Basel
FC Basel

Kuzmanovic staat door die blessure meerdere weken aan de kant, al is niet exact duidelijk hoeveel tijd het herstel in beslag gaat nemen. Wel is duidelijk dat het wegvallen van de 31-jarige Serviër, die in de tweede helft van vorig seizoen nog regelmatig een basisplaats had nadat hij was hersteld van een andere blessure, de opties van trainer Marcel Koller vermindert.

En dat terwijl Koller zijn spelers de komende weken hard nodig heeft gezien het dubbele programma dat Basel te wachten staat. Vrijdag gaat de Zwitserse competitie immers ook al van start met een uitwedstrijd tegen FC Sion. De twee jeugdige aanvallers Tician Tushi en Julian Von Moos zullen er dan ook niet bij zijn. Dinsdag wacht vervolgens de uitwedstrijd tegen PSV.

'De komende weken zullen intensief worden', blikte Koller donderdagmiddag tijdens een persconferentie vooruit op de start van het nieuwe seizoen, waarin Basel na twee jaar zonder titel voor eerherstel gaat. 'Daarom hebben we in de voorbereiding al veel gerouleerd. Tijdens de tweede helft van vorig seizoen hebben we ook laten zien dat we dat goed kunnen. Het is belangrijk dat we snel in ons ritme komen.'

Basel verwelkomde deze zomer tot nu toe twee nieuwe spelers: de Paraguayaanse verdediger Omar Alderete (Huracán) en de Zwitserse spits Kemal Ademi (Neuchâtel Xamax). 'Beide aankopen zijn goed opgenomen in de ploeg, ze zijn zeker een aanwinst voor onze ploeg. Ik ben blij dat het weer gaat beginnen, we hebben een goede voorbereiding gehad en conditioneel staan we er goed voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Basel
Meer over FC Basel
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.