Favre moet Borussia Dortmund aan 'sportieve herstart' helpen

Reacties

Lucien Favre is de nieuwe trainer van Borussia Dortmund. De Zwitserse oefenmeester komt over van OGC Nice en heeft bij BVB een contract voor twee seizoenen ondertekend.

Favre moet Borussia Dortmund aan 'sportieve herstart' helpen

De zestigjarige Favre begint daarmee aan zijn derde avontuur in de Bundesliga. Hij werkte van 2007 tot 2009 bij Hertha BSC, waarna hij tussen 2011 en 2015 aan het roer stond bij Borussia Mönchengladbach. De trainer begon zijn trainersloopbaan in eigen land, bij Echallens, Yverdon-Sport, Servette FC en FC Zürich. Sinds de zomer van 2016 was hij actief bij Nice, waar hij afgelopen seizoen Wesley Sneijder naartoe haalde.

Favre moet Dortmund aan nieuwe successen helpen. De landskampioen van 2012 en runner-up van 2016 begon afgelopen seizoen met Peter Bosz aan het roer flitsend. De klad kwam er echter in, de Nederlander werd begin december ontslagen en opgevolgd door de eerder bij 1. FC Köln ontslagen Peter Stöger. Onder hem herstelde BVB zich, het plaatste zich dankzij de vierde plaats voor de Champions League, maar de club koos er desondanks voor om met een andere trainer het nieuwe seizoen in te gaan.

'De toewijding van Lucien zal een belangrijke rol spelen in onze sportieve herstart, komende zomer', aldus technisch directeur Michael Zorc. 'We slaan hem hoog aan vanwege zijn kwaliteiten, die hij in de Bundesliga én bij een club als Nice al veelvuldig heeft bewezen.' Favre zelf heeft zin in zijn nieuwe klus. 'Dit is een prachtige baan. Nu gaan we bouwen aan een nieuwe ploeg.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.