'Barcelona-pechvogel Fati opnieuw weken uit de roulatie'

Reacties

Voor Ansu Fati is het vooralsnog een seizoen om heel snel te vergeten. De aanvaller van Barcelona was nog maar net weer fit, maar kreeg donderdag in de bekerwedstrijd tegen Athletic Club opnieuw last van zijn hamstring. Spaanse media verwachten Fati voorlopig niet terug te zien.

'Barcelona-pechvogel Fati opnieuw weken uit de roulatie'
© Pro Shots

Fati werd donderdag na een uur in de ploeg gebracht door hoofdtrainer Xavi. Hij kon een verlenging niet voorkomen en al vroeg in deze extra speeltijd ging het mis voor de tienerster van Barcelona. Fati voelde aan zijn hamstring en verliet in tranen het veld. Xavi gaf hem langs de kant een knuffel.

Op zijn persconferentie na afloop kon Xavi nog weinig zeggen over de ernst van de kwetsuur. De coach, die juist zo voorzichtig was geweest met Fati, liet weten dat hij de medische tests van vrijdag af wilde wachten. Barcelona bevestigde niet lang hierna dat het inderdaad om een hamstringblessure gaat en Spaanse media rekenen op een revalidatieperiode van vier tot zes weken.

Voor Fati betekent dit een nieuwe tegenvaller in een tot dusver zeer teleurstellend seizoen. De aanvaller ontbrak in de eerste weken vanwege de knieblessure die hem vorig seizoen al maandenlang aan de kant had gehouden en kreeg eind oktober weer last van zijn knie. Hij deed begin november weer mee tegen Celta de Vigo, maar raakte in dit duel geblesseerd aan zijn hamstring. Na zijn rentree in de clash met Real Madrid, in de strijd om de Supercopa, sloeg donderdag opnieuw het noodlot toe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.