Farfán weg uit Moskou na droevig jaar met salarisrel en drie invalbeurten

Reacties

Jefferson Farfán verlaat Lokomotiv Moskou. Het contract van de inmiddels 35-jarige oud-speler van PSV liep af en hij vertrekt dan ook transfervrij bij de Russische club. 

Farfán weg uit Moskou na droevig jaar met salarisrel en drie invalbeurten
© Pro Shots

Met het vertrek van Farfán bij Lokomotiv Moskou komt er na 3,5 jaar een einde aan zijn Russische avontuur. In januari 2017 kwam de 94-voudig international van Peru transfervrij naar de Russische hoofdstad. Daar won hij in totaal vier prijzen: in 2018 het landskampioenschap, in 2017 en 2019 de Russische beker en in 2019 ook de Russische Super Cup. Het afgelopen seizoen kwam Farfán door een slepende knieblessure slechts drie keer in actie: drie invalbeurten in juli.

In april zorgde de Peruviaan nog voor de nodige consternatie bij zijn club. Er ontstond ophef na uitspraken over zijn salarisverlaging in het kader van de coronacrisis. 'Ze mogen doen wat ze willen, maar ze moeten van mijn geld afblijven. Ze hebben me een brief in het Russisch gestuurd, maar daar begreep ik helemaal niets van. Ik heb de brief meteen verscheurd. Ze willen me naaien', zou hij gezegd hebben tegen voormalig ploeggenoot Roberto Guizasola.

Niet lang daarna stelde Farfán dat zijn woorden verkeerd begrepen waren en dat hij het op een humoristische manier had gezegd. 'Tussen de vele grappen door kwam de salarisverlaging ter sprake. Enkele dagen voor de livechat hadden we daar als spelers met de club al een akkoord over bereikt. Helaas is de opmerking verkeerd geïnterpreteerd. Ik steun mijn club meer dan ooit in deze moeilijke tijd, waarin solidariteit en begrip gevraagd wordt', zei hij later.

Of Farfán een punt achter zijn carrière zet of dat hij op zoek gaat naar een andere club is niet duidelijk. Eerder speelde hij voor Alianza Lima, PSV, Schalke 04 en Al-Jazira. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.