Farfán keert na zeventien jaar terug bij zijn eerste liefde

Reacties

Alianza Lima heeft Jefferson Farfán weer in de armen gesloten. Na bijna zeventien jaar keert de inmiddels 36-jarige aanvaller terug bij de Peruviaanse club waar hij doorbrak.

Farfán keert na zeventien jaar terug bij zijn eerste liefde
© Pro Shots

In de zomer van 2004 speelde Farfán zijn laatste wedstijd voor Alianza Lima. PSV was de volgende bestemming voor de aanvaller. Voor de Peruviaan was de transfer de start van een internationale carrière, die hem in Eindhoven, Gelsenkirchen, Abu-Dhabi en Moskou bracht.

Na PSV, Schalke 04, Al-Jazira en Lokomotiv Moskou keert hij terug in Lima. 'Woorden schieten tekort als dank voor dit moment. Ik wil iedereen bedanken en wil alleen zeggen dat ik er ten volle van ga genieten', zei Farfán bij zijn presentatie. 

De door Alianza gewonnen zaak bij het CAS tegen de gedwongen degradatie speelde geen rol bij zijn keuze. 'Ik heb al lang voor de uitspraak gesproken met Alianza. De beslissing terug te keren was van mij en mijn familie, die deze club een zeer warm hart toedragen. Ik zou sowieso terugkeren, op het hoogste op of het tweede niveau.'

Farfán droomt ervan om met zijn maatje Paolo Guerrero te spelen bij hun oude club. 'Hij moet niet afwachten, volgend seizoen sleep ik hem aan zijn haren hiernaartoe', zei de gewezen PSV'er met een lach. 'Paolo is gelukkig met mijn terugkeer en ik hoop echt dat hij snel komt om onze droom te verwezenlijken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

J. Farfán


Geboortedatum:
26 oktober 1984
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Lima
Nationaliteit
Peru
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
84 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.