Fantastische sportzomer in Kopenhagen: EK-duels én Tour de France

Reacties

Het was even de vraag of het mogelijk was, maar het hoge woord is eruit: Kopenhagen zal volgend jaar zomer zowel gastheer zijn van vier EK-wedstrijden én drie etappes van de Tour de France.

Fantastische sportzomer in Kopenhagen: EK-duels én Tour de France
© Pro Shots

Oorspronkelijk stond het EK natuurlijk voor komende zomer gepland, maar door de coronacrisis zag de UEFA geen andere oplossing dan de Europese eindronde naar de zomer van 2021 te verplaatsen. Daardoor was het wel de vraag of dat geen organisatorische problemen opleverde voor de twaalf speelsteden.

Kopenhagen was daar een van, omdat de Deense hoofdstad van 2 tot en met 4 juli het decor is van de start van de Tour de France. Nu daar ook nog eens drie groepsduels en een EK-achtste finale in het Parken Stadion bijkwamen, twijfelde de Deense bondsvoorzitter Jesper Møller of het haalbaar was beide evenementen te organiseren.

De Deense voetbalbond (DFU) laat nu weten dat er in samenwerking met het Parken stadion, de stad Kopenhagen en de UEFA en de organisatie van de Tour de France tot constructieve oplossingen is gekomen om dat toch mogelijk te maken in de zomer van 2021. En daarmee komt de wens van burgemeester Frank Jensen uit.

'Het is altijd mijn droom geweest dat Kopenhagen volgend jaar zomer gastheer zou zijn van zowel het EK als de Tour de France. Nu lijkt herop dat we daarin zijn geslaagd', stelt Jensen in het statement. 'We kunnen nu uitkijken naar een fantastische sportzomer in Kopenhagen vol met feestelijke momenten en saamhorigheid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.