Fans slaan hard terug: Rodrygo, Vinícius, Vázquez, Bale, in die volgorde

Reacties

Of het ooit nog rustig wordt rondom Gareth Bale zolang hij speler van Real Madrid is? Die kans lijkt klein te zijn. De incidenten volgen elkaar razendsnel op, fans van de club sloegen zaterdagavond hard terug.

Fans slaan hard terug: Rodrygo, Vinícius, Vázquez, Bale, in die volgorde
© Pro Shots

Bale had zichzelf wederom niet populair gemaakt tijdens de afgelopen interlandperiode. Nadat hij zich met Wales had geplaatst voor het komende EK, vierde hij een feestje met zijn landgenoten achter de vlag van zijn land. Niet heel erg, ware het niet dat er op die vlag gedrukt stond: Wales, golf, Real Madrid. In die volgorde.

Een verwijzing met een knipoog, enkele maanden geleden werd Bale immers op de golfbaan gespot terwijl hij door een blessure niet kon voetballen. Fans van Real Madrid werden geraakt door de acties van Bale en zaterdag tegen Real Sociedad kon de Welshman dan ook weinig goed doen in de ogen van het thuispubliek.

Het begon al bij het oplezen van de opstellingen. Bale begon tegen Sociedad op de bank, boegeroep klonk in Estadio Santiago Bernabéu toen de naam van Bale werd opgelezen door de stadionspeaker. Toen hij in de tweede helft zijn opwachting maakte, kon Bale de bal niet beroeren zonder fluitconcerten.

In het publiek werd ook een komisch spandoek getoond, met daarop de tekst: Rodrygo, Vinícius Júnior, Lucas Vázquez, Gareth Bale. In die volgorde. Dit is uiteraard een verwijzing naar enkele buitenspelers die Real Madrid onder contract heeft staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bale zelf reageerde niet na de wedstrijd, die Real Madrid overigens met 3-1 won. Trainer Zinedine Zidane werd wel, voor de zoveelste keer, gevraagd naar de situatie van de dure aanwinst. 'Ik hoop dat dit niet het hele seizoen zo doorgaat. We willen dat de fans ons van begin tot eind steunen, maar we hebben dat niet in eigen hand.'

'Het publiek heeft het recht om te doen wat ze willen', gaat Zidane verder op de persconferentie na het duel. 'Maar ik vraag of ze willen applaudisseren voor iedereen. We hebben gewonnen en Gareth viel prima in.'

Bale speelt sinds 2013 in dienst van Real Madrid, dat hem toentertijd overnam van Tottenham Hotspur. Sindsdien maakte hij tachtig goals in 162 competitiewedstrijden en was hij bijvoorbeeld in 2018 met twee goals de grote man in de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool (3-1).

Bekijk hier al onze video's
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.