'Fans Schalke krijgen zin: voorzitter bezwijkt onder de druk'

Reacties

De sportieve en financiële crisis bij Schalke 04 heeft een prominent slachtoffer geëist: na bijna twintig jaar vertrekt Clemens Tönnies als bestuursvoorzitter van de club. Dat melden verschillende Duitse media, waaronder BILD en Kicker.

'Fans Schalke krijgen zin: voorzitter bezwijkt onder de druk'
© Pro Shots

Daarmee krijgen de fans die afgelopen week protesteerden tegen het beleid van de 64-jarige zakenman hun zin. Schalke 04 kwam tijdens de laatste zestien Bundesliga-duels van het seizoen niet tot winst (de slechtste reeks in de clubhistorie), waardoor de club zich opnieuw niet plaatste voor Europees voetbal.

En de Europese inkomsten zijn zo hard nodig om de financiële nood te lenigen: al aan het begin van de coronacrisis bleek dat Schalke 04 bijna op omvallen stond. Nu het Bundesliga-seizoen alsnog is uitgespeeld (en het tv-geld is overgemaakt), is de fase van extreme paniek voorbij, maar rustig is het nog altijd niet in Gelsenkirchen.

Tönnies haalde niet alleen vanwege de Schalke-perikelen het nieuws. De eigenaar van het vleesbedrijf Tönnies Fleisch kwam ook onder vuur te liggen toen bleek dat in de slachterijen van Tönnies, waar veel buitenlandse werknemers onder erbarmelijke omstandigheden werken en leven, een enorme corona-uitbraak was ontstaan. Liefst 1.500 mensen raakten besmet, waardoor de hele regio opnieuw in quarantaine moest.

Tijdens de ambtstermijn van Tönnies was Schalke 04 trouwens wel degelijk ook succesvol. De club werd in die periode vijf keer vicekampioen en pakte drie keer de DFB-Pokal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.