Fans Schalke zijn het helemaal zat: Kotelettenkeizer onder vuur

Reacties

De supporters van Schalke 04 hebben een zwaar seizoen achter de rug. Jarenlang wanbeleid heeft geresulteerd in zowel sportieve als financiële malaise. De fans hebben daarom voor komende zaterdag een demonstratie aangekondigd. Niet tegen de trainer, maar tegen de clubleiding.

Fans Schalke zijn het helemaal zat: Kotelettenkeizer onder vuur
© Pro Shots
SC Freiburg
SC Freiburg
4 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Wanneer Schalke het zaterdag in de slotspeelronde van de Bundesliga opneemt tegen SC Freiburg is het precies 130 dagen geleden dat de club voor het laatst een competitiezege boekte. In de laatste vijftien wedstrijden wist de ploeg van trainer David Wagner slechts zeven keer te scoren, waardoor Schalke een Europees ticket uit handen gaf en steeds verder wegzakte in de grijze middenmoot.

Het spel is ook na de coronabreak bedroevend, maar dat is niet eens waar de fans het meest onstemd over zijn. Zij zijn wel wat gewend bij hun club en hebben ook de prima eerste seizoenshelft nog in het geheugen. Een tiende trainerswissel in tien jaar tijd is bovendien niet ideaal. Nee, de woede van de Schalke-aanhang is gericht op de clubleiding en één man in het bijzonder.

De club zag de afgelopen jaren tal van belangrijke spelers gratis de deur uitlopen. Joel Matip, Christian Fuchs, Sead Kolasinac, Leon Goretzka, Max Meyer en deze zomer weer Alexander Nübel. Om dat gemis op te vangen werd er de laatste jaren structureel meer uitgegeven dan er binnenkwam, waardoor de club steeds verder in de schulden raakte.

Dat gebeurde allemaal onder toeziend oog van de omstreden bestuursvoorzitter Clemens Tönnies. De 64-jarige eigenaar van het vleesbedrijf Tönnies Fleisch is de laatste jaren steeds meer onder vuur komen te liggen. De kritiek op de Kotelettenkeizer bereikte onlangs zijn toppunt toen bleek dat in de slachterijen van Tönnies, waar veel buitenlandse werknemers onder erbarmelijke omstandigheden werken en leven, een enorme corona-uitbraak was ontstaan. Liefst 1.500 mensen raakten besmet, waardoor de hele regio opnieuw in quarantaine moest.

Tönnies en de rest van het bestuur van Schalke maakten zich daarnaast niet populair door harde personeelsmaatregelen en de handelswijze wat betreft de vergoeding waar supporters recht op hadden vanwege de coronacrisis. De maat is nu vol bij de fans. Zij hebben aangekondigd om zaterdag tijdens de aftrap van het duel tussen Schalke en Freiburg een 'menselijke ketting' te vormen rond het trainingscomplex en de Veltins Arena.

Dat doen ze onder het motto: 'Schalke is geen slachthuis. Tegen de afbraak van onze vereniging!' Het doel is in ieder geval duidelijk: Tönnies Raus!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Laatste speelronde Bundesliga


Za 27 jun. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.