Fans Man Utd dreigen met nieuwe protesten

Reacties

Manchester United moet vrezen voor meer ongeregeldheden rond het stadion tijdens thuiswedstrijden in de Premier League. Het fancollectief achter de protesten voor de wedstrijd Man Utd – Liverpool heeft twee nieuwe protesten aangekondigd. Dit kan voorkomen worden, als de eigenaars het gesprek aangaan en enkele eisen inwilligen.

Fans Man Utd dreigen met nieuwe protesten
© Pro Shots

Zondag werd de wedstrijd tussen Man Utd en Liverpool uitgesteld wegens de protesten buiten het stadion. Honderden fans richtten zich tegen de Glazers, de familie die eigenaar is van The Red Devils. Het protest begon buiten Old Trafford, maar flink wat fans eindigden zelfs op de grasmat van het stadion.

Manchester United Supporters Trust (MUST) zette het protest op en zij zijn bereid om het te herhalen. Het zou volgens The Times gaan om protesten voor de thuiswedstrijd tegen Leicester City (12 mei) en het uitgestelde duel met Liverpool. Voor die laatste wedstrijd is nog geen nieuwe datum geprikt.

© Pro Shots

MUST stelt dat ze dit liever niet doen. 'Laten we voor de duidelijkheid stellen dat niemand wil dat wat er buiten Old Trafford gebeurde op zondag een terugkerende gebeurtenis wordt. Niemand wil hiermee doorgaan, we hebben wel betere dingen te doen', luidt het statement van het supporterscollectief.

'Wat er zondag gebeurde, is een uitbarsting van zestien jaar eigenaarschap van jullie familie waarin de club in schulden is gestoken en is afgegleden', gaat het statement verder. 'We voelen ons meer en meer buitenspel gezet en genegeerd. In zestien jaar heeft er geen enkel gesprek plaatsgevonden tussen ons en de Glazer-familie. Zondag bereikte de frustratie het kookpunt.'

De woede van MUST en de overige supporters kan worden weggenomen door de Glazers. Daarbij worden vier punten aangehaald:

- Man Utd moet deelnemen aan een door de overheid geïnitieerde herziening van het voetbal
- onafhankelijke directeuren moeten plaatsnemen in het bestuur
- het dualistisch bestuursmodel, met een scheiding tussen directie en toezichthouders, moet verdwijnen
- Man Utd moet voortaan seizoenkaarthouders raadplegen als het ooit een nieuwe competitie, zoals de Super League, wil betreden.

Als aan deze eisen wordt voldaan, zal volgens MUST de rust terugkeren rond de club. Eerder op de dag werd via The Guardian bekend dat de Glazers niet van plan zijn om de club te verkopen. Tussen alle onrust door speelt Man Utd donderdag de returnwedstrijd tegen AS Roma in de halve finale van de Europa League. Er staat weinig druk op het tweede duel, in eigen huis werd afgelopen donderdag met liefst 6-2 gewonnen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.