Famalicão blijft maar winnen en staat nu voor eerste, echte test

Reacties

Ook na speelronde zeven staat de vreemde eend in de bijt bovenaan in Portugal. Famalicão zet als promovendus een indrukwekkende reeks neer, maar zal in de volgende ronde van de Primeira Liga voor het eerst écht getest worden.

Famalicão blijft maar winnen en staat nu voor eerste, echte test

Vorig seizoen speelde Famalicão nog met 1-1 gelijk tegen het beloftenelftal van FC Porto. De club promoveerde als nummer twee van de Segunda Liga naar het hoogste niveau in Portugal. Kampioen Paços de Ferreira staat in de degradatiezone, maar Famalicão mag zich dus voorlopig koploper blijven noemen.

Het seizoen is nog erg lang en vooruitkijken naar een eventuele titel is veel te voorbarig, maar gezien de winnaarslijst van de Portugese competitie is de situatie toch bijzonder genoeg om dat even te doen. De laatste keer dat een club buiten FC Porto, Benfica of Sporting Portugal de titel won, was in 2001. Toen was Boavista de verrassende nummer één aan het einde van het seizoen.

FC Porto, Benfica en Sporting verdeelden over de jaren heen liefst 83 titels. Boavista was dus eenmaal succesvol en daarnaast pakte slechts één andere club ooit de landstitel in Portugal. Dat was Belenenses, een jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De grootmachten in Portugal heersen al ontzettend lang en opeens is daar Famalicão. Zaterdagavond werd Belenenses aan de zegekar gebonden (3-1) en dus staat de promovendus trots bovenaan met negentien punten uit zeven duels. Het dolende Sporting werd al verslagen, maar in speelronde acht is FC Porto de tegenstander. Weet de club van de steenrijke eigenaar Idan Ofer dat duel te winnen, krijgt het nu al bijzondere seizoen een extra speciaal tintje.

FC Porto
FC Porto
3 - 0
Famalicão
Famalicão
Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2019/2020

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
26
4
4
74-22
+52
82
2
Benfica
34
24
5
5
71-26
+45
77
3
Sporting Braga
34
18
6
10
61-40
+21
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.