Faillissement Roda JC afgewend dankzij Mexicaanse investeerder

Reacties

Het voortbestaan van Roda JC Kerkrade is veiliggesteld. Frits Schrouff heeft in de Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega een opvolger gevonden. Daarmee is een dreigend faillissement van de Limburgse club afgewend.

Faillissement Roda JC afgewend dankzij Mexicaanse investeerder

Schrouff (foto), die de laatste vijf jaar in financieel opzicht de drijvende kracht was achter Roda, heeft het volste vetrouwen dat de 51-jarige García de la Vega voldoende slagkracht en voetbalexpertise heeft om de toekomst van de vorig jaar uit de Eredivisie gedegradeerde club te waarborgen. Die kwam recentelijk in het geding toen duidelijk werd dat Schrouff niet langer bereid was om de gaten in de begroting op te vullen. Als zich niet binnen afzienbare tijd een nieuwe investeerder zou aandienen, zou de geldschieter het faillissement aanvragen.

Zover komt het dus niet. Schrouff, die kampt met een broze gezondheid, heeft met García de la Vega de man gevonden die met Roda aan een nieuwe toekomst moet gaan bouwen. De Mexicaan werkte tussen 1994 en 2001 als private banker bij Banco Santander en startte in 2001 een bedrijf in marketing en entertainment met de naam Iconstar. In die hoedanigheid organiseerde hij concerten van Luciano Pavarotti en Sir Elton John in Mexico. Ook behartigde het bedrijf tot 2017 de belangen van enkele Mexicaanse internationals.

'Mauricio is Frits erkentelijk voor zijn enorme inzet en bijdragen om Roda JC door de moeilijkste fase van haar bestaan te leiden', valt in het persbericht van Roda te lezen. 'Mauricio is er trots op dat hij het vertrouwen van Frits heeft gekregen om de wederopbouw van de Limburgse voetbalclub gestalte te geven. Hij is onder de indruk van de warmte die de supporters en de regio etaleren om de club te laten voortbestaan. Mauricio nodigt iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt uit om samen met hem te bouwen aan een succesvolle toekomst.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.