'Failliet' Roeselare betaalt openstaande horecaschuld razendsnel af

Reacties

KSV Roeselare heeft de nog openstaande schulden bij de naburige horecazaak afbetaald. De Belgische tweedeklasser denkt op die manier het opmerkelijke faillissement af te kunnen wenden.

'Failliet' Roeselare betaalt openstaande horecaschuld razendsnel af

Eerder deze dinsdag kwam naar buiten dat Roeselare door de rechter failliet was verklaard naar aanleiding van niet betaalde rekeningen bij een lokale brasserie, waar spelers van de club vorig jaar hadden gegeten en gedronken zonder af te rekenen. De uitbater hoorde daarna nooit meer iets van de club en stapte daarom naar de rechter, met alle gevolgen van dien.

Roeselare liet eerder al weten het faillissement aan te vechten en is later op de avond met een nieuw statement gekomen. Daarin stelt de club dat het openstaande bedrag van ruim 28 duizend euro vandaag volledig is betaald en dat het ook zijn andere financiële verplichtingen tot op heden is nagekomen. Zo hebben de spelers hun salaris gewoon gekregen.

Volgens de huidige clubleiding van Roeselare is het oude management in gebreke gebleven. 'Deze schuld is ontstaan toen KSV Roeselare nog werd bestuurd door een volledig ander management. Alhoewel het management intussen is gewijzigd, bestaan er nog enkele problemen die op vandaag weggewerkt worden', klinkt het dinsdagavond in een statement.

De nieuwe beleidsbepalers van Roeselare waren dan ook niet op de hoogte van de schuld en het feit dat de rechtszaak maandag diende. 'We aanvaarden dat enkele verrassingen op ons pad kunnen komen, alhoewel we nu in een gezonde financiële toestand verkeren. We zullen er dan ook alles aan doen om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden.'

Van een faillissement kan volgens Roeselare dan ook geen sprake zijn. De club heeft zijn advocaten aan het werk gezet om die ongedaan te maken. 'Het nieuwe managementteam heeft de volledige steun van de eigenaars en streeft er naar om de club op een zo professioneel mogelijke manier te beheren om KSV Roeselare zo een mooie toekomst te bieden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.