Faik kiest voor driejarig contract bij Zulte Waregem

Reacties

Hicham Faik speelt de komende drie seizoenen voor SV Zulte Waregem. Bij de Belgische subtopper tekent de middenvelder van Excelsior een contract voor drie seizoenen.

Faik kiest voor driejarig contract bij Zulte Waregem

Faik kent een prima seizoen bij Excelsior en viel met name op door zijn vrije trappen en goals van afstand. Hij liet al in een vroegtijdig stadium blijken dat hij zijn transfervrije status wilde verzilveren. Een avontuur ver van huis zag hij echter niet zitten. 'Iets op rij-afstand van Den Haag zou mooi zijn', verklapte hij al. 'Ik wilde een stap hogerop, in Nederland of in België. Een echte stap naar een topclub is een te grote stap, daar moet ik realistisch in zijn. Een mooie subtopper zou goed passen', verklaarde hij onlangs.

In Nederland toonde PEC Zwolle serieuze interesse en ook andere clubs in binnen- en buitenland hadden Faik in het vizier. Een gesprek met coach Franky Dury van Zulte Waregem bezorgde de voormalige speler van Almere City en Roda JC een goed gevoel. Dury haalde met Essevee in de laatste vijf seizoen drie keer Europees voetbal. Dit seizoen eindigde de formatie enigszins teleurstellend als negende, maar de ploeg is nog in de race voor een Europees ticket.

Bij Zulte Waregem treft Faik (die in 54 duels negen keer scoorde voor Excelsior) onder andere Timothy Derijck en Davy De fauw, twee spelers met een verleden in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.