Faber keert als hoofd jeugdopleiding terug bij PSV

Reacties

Ernest Faber is het nieuwe hoofd jeugdopleiding van PSV. De vertrekkend trainer van FC Groningen volgt Pascal Jansen op en tekent voor vijf seizoenen in Eindhoven. Faber zet zijn ambities als trainer voorlopig op een lager pitje.

Faber keert als hoofd jeugdopleiding terug bij PSV

Faber keert na drie jaar terug bij PSV, waar hij toen werkte als assistent-trainer. Na een seizoen als eindverantwoordelijk bij NEC trok hij naar FC Groningen, waar hij twee jaar bleef. Faber werd de afgelopen maanden in verband gebracht met meerdere Eredivisie-clubs, maar kiest nu voor een heel andere functie. 'Een functie als deze is gebaat bij continuïteit, mijn trainersambities schuif ik voor deze klus graag op de lange baan', geeft Faber aan op de clubsite.

Algemeen directeur Toon Gerbrands vertelt dat Faber bovenaan het lijstje stond bij PSV. 'We wisten alleen niet of hij zijn trainersloopbaan voor nu op wilde geven. In een eerste gesprek bleek vervolgens dat hij openstond voor deze baan. Ernest heeft zelf aangegeven dat hij zich voor een lange periode in deze rol aan PSV wilde verbinden, dat zegt alles over zijn commitment.'

Voorganger Jansen vertrok na slechts een jaar als hoofd jeugdopleiding omdat hij weer als trainer aan de slag wilde. Zijn contract werd ontbonden, waarna hij als assistent aan de slag ging bij AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.