FA wil Champions League-finale naar Engeland halen

Reacties

Drie weken voor de Champions League-finale heeft de Britse regering een negatief reisadvies afgegeven voor Turkije. De Engelse voetbalbond FA doet nu zijn best om de eindstrijd, die tussen de Engelse ploegen Manchester City en Chelsea gaat, naar het Verenigd Koninkrijk te halen.

FA wil Champions League-finale naar Engeland halen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Turkije heeft te maken met oplopende besmettingscijfers en is in lockdown gegaan. De Britse regering heeft het gastland voor de Champions League-finale nu op de rode lijst gezet. Dat betekent dat inwoners uit Engeland eigenlijk niet mogen afreizen, tenzij het écht noodzakelijk is. Bij terugkomst zouden de reizigers vervolgens tien dagen in quarantaine moeten gaan.

De UEFA sprak eerder deze week nog de hoop uit dat de finale in Istanbul gewoon door zou kunnen gaan én dat beide clubs vierduizend supporters zouden mogen meenemen. Dat ziet Grant Schapps, secretaris van Transport in Engeland, niet gebeuren. Hij voegde eraan toe dat de FA met de UEFA in gesprek is over het overnemen van de organisatie van de Champions League.

'Het Verenigd Koninkrijk heeft een succesvol trackrecord als het gaat om wedstrijden organiseren met supporters, dus we zouden in staat zijn om het te doen', zei Schapps. 'We staan ervoor open, maar de beslissing ligt bij de UEFA. Met twee Engelse ploegen in de finale zijn we benieuwd naar wat de Europese voetbalbond te zeggen heeft.'

Eerder deze week was er ook al sprake van een mogelijke verplaatsing van de Champions League-finale. De UEFA liet toen nog weten dat daar geen sprake van zal zijn. De eindstrijd staat voor 29 mei op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.