FA start onderzoek naar verdachte gele kaart bij Arsenal

Reacties

De Engelse voetbalbond FA is een onderzoek gestart naar een mogelijk geval van spotfixing bij Arsenal. Een speler van The Gunners werd dit seizoen tijdens een competitiewedstrijd op de bon geslingerd en er blijkt enorm veel geld te zijn ingezet op deze gele kaart.

FA start onderzoek naar verdachte gele kaart bij Arsenal

Het nieuws wordt naar buiten gebracht door The Athletic, dat stelt de identiteit van de speler in kwestie te kennen. Het medium heeft echter besloten om de naam gedurende het onderzoek nog niet naar buiten te brengen. De FA laat in een reactie weten dat het bekend is met de kwestie en dat er een onderzoek is gestart.

De Engelse voetbalbond werd getipt door een bookmaker, die doorgaf dat er voor een competitiewedstrijd in dit seizoen een ongewoon hoog bedrag was ingezet op een gele kaart voor een Arsenal-speler. Het is niet bekend in welke wedstrijd deze gele kaart werd gegeven en hoeveel geld de gokkers hiermee in totaal verdiend hebben.

In Nederland werd vorig seizoen Tom Beugelsdijk beschuldigd van hetzelfde geval van spotfixing. Er was destijds ongewoon veel geld ingezet op een gele kaart voor de verdediger van Sparta Rotterdam tegen PSV en Beugelsdijk werd in dit duel inderdaad op de bon geslingerd. Beugelsdijk heeft steeds benadrukt onschuldig te zijn en dat hij zeker niet op zoek was geweest naar een gele kaart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.