FA schorst verdediger tot 2024 door opzettelijke gele kaarten

Reacties

Een tribunaal van de FA heeft Bradley Wood voor liefst zes jaar geschorst. De verdediger (links op de foto) zou afgelopen seizoen tijdens de sprookjesachtige campagne van Lincoln City in het FA Cup-toernooi tot twee keer toe moedwillig een gele kaart hebben gepakt nadat kennissen van hem daarop hadden ingezet.

FA schorst verdediger tot 2024 door opzettelijke gele kaarten

De 26-jarige Wood, die nu uitkomt voor Alfreton Town, heeft de aantijgingen altijd ontkend. Gokkantoren zijn echter tot de conclusie gekomen dat er sprake was van verdachte inzetten rond de duels van Lincoln City met Ipswich Town en Burnley.

In beide wedstrijden kreeg Wood een gele kaart. Zeven mensen hadden hierop ingezet, waaronder twee uit de kennissenkring van de verdediger. Wat het extra verdacht maakte, is dat het ging om hoge bedragen.

Wood kreeg vijf jaar schorsing voor deze overtredingen en nog een extra jaar voor het als voetballer inzetten op de uitkomst van wedstrijden. Dit laatste vergrijp gaf hij wel toe. Wood is nu geschorst tot 8 maart 2024.

Lincoln City bereikte vorig seizoen als vijfdeklasser de kwartfinale van het FA Cup-toernooi, waarin Arsenal met 5-0 te sterk bleek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.