FA grijpt in: Dele Alli aangeklaagd na foute grap over Corona-virus

Reacties

Dele Alli moet serieus vrezen voor een schorsing. De Engelse voetbalbond FA heeft de aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur aangeklaagd vanwege een misplaatste grap die hij maakte over de uitbraak van het Corona-virus.

FA grijpt in: Dele Alli aangeklaagd na foute grap over Corona-virus
© Pro Shots

Het grappig bedoelde filmpje kwam twee weken geleden online via Snapchat. Vanuit een lounge op Heathrow Airport stak hij de draak met het virus, dat inmiddels al aan duizenden mensen het leven heeft gekost. In de video die Alli naar zijn vrienden stuurde, droeg hij een mondkapje en waren op de achtergrond de stemmen van mensen met een Aziatisch accent te horen. Vervolgens filmde Alli een Aziatische man om snel een flacon handzeep op zijn tafel te filmen. Dat alles begeleidde hij met een zinspeling op het virus, dat hem naar eigen zeggen niet te pakken zou krijgen.

Het filmpje leidde tot veel ophef, waarop Alli besloot hem te verwijderen en zijn excuses aan te bieden. 'Ik heb spijt van die video en heb 'm direct verwijderd toen ik realiseerde dat het als beledigend ervaren kan worden. Dat was nooit mijn bedoeling. Voor eenieder die zich beledigd voelde; mijn welgemeende excuses.'

De FA vroeg de speler van Spurs daarna om opheldering over zijn uitglijder, waarna hij nu dus is aangeklaagd door de bond, vanwege het breken van de opgestelde regels omtrent social media-gebruik. 'Het was beledigend en/of ongepast en/of heeft het voetbal in diskrediet gebracht', zo luidt een statement van de FA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.