FA geeft nieuwe draai aan Cavani-kwestie met kritiek op Man Utd

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) heeft donderdag in een nadere toelichting op de schorsing van Edinson Cavani zijn verbazing geuit over het gebrek aan begeleiding vanuit Manchester United. De club had de Uruguayaanse spits volgens de FA moeten inlichten over de grote cultuurverschillen tussen zijn vaderland en Engeland.

FA geeft nieuwe draai aan Cavani-kwestie met kritiek op Man Utd
© Pro Shots

Cavani werd op Oudjaarsdag voor drie duels geschorst omdat hij in een Instagram-post gericht aan een vriend het woord negrito gebruikte. Het is in Uruguay en andere landen in Zuid-Amerika heel gebruikelijk een vriend op die manier aan te spreken, maar de FA vatte het op als racistisch taalgebruik en strafte de 33-jarige aanvaller dus ook flink. Die sanctie kwam de bond in Uruguay op veel kritiek te staan.

De Engelse bond heeft nu zelf weer een nieuwe draai gegeven aan de hele kwestie door in een statement kritiek te uiten op Manchester United. 'Gezien de status van Cavani, zijn gebrekkige beheersing van de Engelse taal en het feit dat hij bijna acht miljoen volgers op Instagram heeft, is de commissie verrast dat de club deze speler geen specifieke training in cultuur en media heeft aangeboden.'

De FA legt daarnaast uit dat het een Zuid Amerika-expert heeft verzocht zijn licht te laten schijnen over de kwestie. Diens oordeel luidde dat het door Cavani gebruikte negrito door iemand met kennis van de Zuid-Amerikaanse cultuur inderdaad niet als beledigend of racistisch zou worden opgevat, maar dat Engelse volgers die niet bekend zijn met die gebruiken er mogelijk wel aanstoot aan zouden nemen.

De FA vond een straf op zijn plaats, omdat de strijd tegen discriminatie in het voetbal hoog in het vaandel staat bij de bond. De schorsing viel wel lager uit gezien de verzachtende omstandigheden en Cavani's onberispelijke reputatie. United is volgens Sky Sports blij met die toelichting. Aangaande de kritiek stelt de club dat het lastig was Cavani een mediatraining te geven gezien alle corona-beperkingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.