FA Cup-fenomeen Giroud schiet Chelsea naar bekerfinale

Reacties

Chelsea heeft zich zondagmiddag ten koste van Southampton geplaatst voor de finale om de FA Cup. Mede dankzij een schitterend doelpunt van Olivier Giroud werd het 2-0.

FA Cup-fenomeen Giroud schiet Chelsea naar bekerfinale

Zaterdag pakte Manchester United het eerste finaleticket door Tottenham Hotspur met 2-1 te verslaan en een dag later was Wembley het toneel voor de tweede halve eindstrijd. Voor Chelsea is het FA Cup-toernooi de laatste kans om nog wat glans te geven aan een waardeloos seizoen. Manager Antonio Conte gaf voor dat cruciale duel in de spits de voorkeur aan Giroud boven de peperdure zomeraanwinst Álvaro Morata.

The Blues begonnen sterk en werden al vroeg gevaarlijk via Eden Hazard. In de achtste minuut was ook Willian heel dicht bij de openingstreffer. De Braziliaan kwam naar binnen en krulde de bal op de lat van het Southampton-doel. Chelsea bleef echter aanzetten en kreeg een minuut na rust loon naar werken.

Hazard plukte de boogbal van Cesc Fàbregas uit de lucht en speelde Giroud aan. De Fransman slalomde op niet heel stijlvolle, maar wel zeer knappe wijze in de kleine ruimte tussen vier Southampton-verdedigers door en passeerde doelman Alex McCarthy: 1-0. Het was de 22ste keer dat de Fransman direct betrokken was bij een doelpunt in 26 FA Cup-duels. Geen enkele andere speler kan zulke cijfers overleggen over de afgelopen vijf jaar.

De finale om de FA Cup wordt een pikant duel tussen José Mourinho en Antonio Conte.
De finale om de FA Cup wordt een pikant duel tussen José Mourinho en Antonio Conte.

Southampton, met Wesley Hoedt negentig minuten binnen de lijnen, ging met horten en stoten op zoek naar de gelijkmaker. Shane Long leek na een uur spelen dé kans te krijgen, maar hij liet de bal na een subtiel overstapje van Charlie Austin veel te ver van zijn voet stuiteren. Even later testte invaller Nathan Redmond de vuisten van Willy Caballero.

Het was echter uitgerekend Morata die scoorde. De Spanjaard, die nog geen twee minuten in het veld stond, kopte een voorzet van César Azpilicueta bij de tweede paal binnen: 2-0. De spits was vervolgens ook nog dicht bij een tweede treffer, maar Hoedt lag in de weg. Evengoed had Chelsea het finaleticket binnen. Op 19 mei wacht in de eindstrijd om de FA Cup een pikant duel tussen Conte en José Mourinho.

Voor Southampton betekent de uitschakeling in het bekertoernooi een nieuwe tegenvaller in een dramatisch seizoen. Hoedt en consorten zijn verwikkeld in een felle strijd tegen degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.